Cum folosești boabele de fasole de la conservă pentru preparate delicioase? 9 idei rapide

Te-ai obișnuit să le adaugi direct la salate sau ciorbe? Există multe variante pentru a folosi în mod creativ boabele de fasole, astfel încât să nu te plictisești de ceea ce vezi în farfurie. Descoperă noi opțiuni pentru a le include în rețete apetisante.
Boabele de fasole din conservă sunt o opțiune rapidă și ieftină pentru a adăuga vitamine și minerale preparatelor tale, în timp ce te încadrezi în bugetul pe care ți l-ai stabilit. Ai la dispoziție multe variante de omlete, chili, supe sau piureuri.

 
Iată în ce preparate ar trebui să incluzi boabele de fasole:

 
1. La curry

Este o rețetă colorată, care îți redă energia în timpul unei săptămâni aglomerate. Folosește boabe de fasole de 3 culori și înlocuiește mazărea proaspătă cu cea congelată pentru a obține o savoare cu totul specială.

 
2. La paste

Rețetele de paste care nu includ carne vor deveni mult mai consistente cu ajutorul boabelor de fasole. Integrează-le în cadrul sosului, alături de roșii proaspete, anghinare, suc de lămâie și pătrunjel pentru a savura o variantă delicioasă, care nu adaugă centimetri în plus, dar stimulează creșterea masei musculare datorită plusului de proteine.

 
3. Lângă legume

Vrei să prepari un sos gustos pentru a-l consuma alături de crudități, dar nu vrei să folosești smântână sau mult ulei? Ei bine, boabele de fasole îți oferă consistența cremoasă pe care ți-o dorești, fără să depășești totalul de calorii pe care ți l-ai planificat pentru ziua respectivă. Mixează în blender boabe de fasole albă, ardei roșu tăiat mărunt, ceapă, mărar, castravete, un cățel de usturoi, sare și piper și vei obține un sos irezistibil.

 
4. Chili și cartofi rumeniți

Este un aperitiv original, care nu va fi refuzat nici de cei mai pretențioși invitați. Amestecă piper cayenne cu felii de cartofi, boabe de fasole de 2 culori și ardei gras, rumenește totul la cuptor, apoi servește cu o lingură de iaurt grecesc simplu și parmezan ras.

 
5. La pizza

Credeai că fasolea nu se poate integra în toppingul pentru pizza? Dacă îți place varianta cu friptură de pui și legume poți adăuga boabe de fasole neagră și sos pesto pentru a schimba gustul clasic și a crește totalul de nutrienți.

 
6. Cu năut, la cuptor

 
Vrei să ocolești alunele prăjite, care favorizează acumularea țesutului adipos? Amestecă boabe de năut și boabe de fasole într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugă ulei de măsline, suc de lămâie, măsline negre tăiate mărunt și puțin oregano pentru a avea o gustare cu puține calorii, multe proteine și grăsimi sănătoase.

 
7. La o salată specială

Poți folosi boabele de fasole și pentru a obține o variantă creativă de salată. Amestecă varză roșie, ceapă verde, un cățel de usturoi, frunze de busuioc proaspăt, felii de grepfrut și boabe de fasole neargă și roșie, iar la final adaugă oțet balsamic pentru a definitiva gustul deosebit.

 
8. Supă de dovleac cu ierburi aromatice și fasole

Savoarea cremoasă a boabelor de fasole albă se potrivește de minune cu miezul de dovleac. Poți adăuga morcovi, țelină, ardei gras roșu, frunze de dafin, puțin măghiran și măsline verzi pentru a crea o supă irezistibilă în orice moment al zilei.

 
9. Cu mere, quinoa și cartofi dulci

Iată o rețetă reconfortantă, mai ales dacă afară plouă sau se aud tunete. Prepară o combinație consistentă din boabe fierte de quinoa, felii de măr copt, boabe de fasole roșie, țelină rumenită la grătar, dovlecel și cartofi copți.
Pune și ulei de măsline, piper roz, puțin zahăr brun și oțet balsamic. Se potrivește ca gustare sau desert și elimină poftele alimentare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod