Cum eviți balonarea la petrecere?

Precis vrei să încapi în rochia pentru petrecere toată seara, așa că nu strică să-ți iei măsuri încă de dimineața pentru a te asigura că arăți impecabil.
Cu puțină organizare, control al porțiilor și voință te poți bucura de fiecare petrecere din sezonul festiv fără să-ți compromiți look-ul din cauza balonării. Atunci când porți o rochie specială ai nevoie de un abdomen plat și o talie îngustă pentru a atrage toate privirile. 

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a te distra la petrecere fără ca balonarea să-ți facă probleme:

 
1. Ia o farfurie mai mică

Mărimea porțiilor de mâncare contează foarte mult de sărbători. „Alege farfuriile mai mici și concentrează-te pe legume și carnea slabă dacă participi la un eveniment organizat în stil bufet suedez”, recomandă dr. Gisela Bouvier, nutriționist.

 
2. Nu ajunge la petrecere înfometată

Consumă un mic dejun bogat în proteine, o masă de prânz formată din pește la grătar și legume și înainte să pleci ia o gustare pe bază de nuci sau semințe pentru a fi sigură că nu vei exagera cu deliciile culinare de la petrecere. „Cel mai probabil nu vei începe să mănânci de cum ajungi, așa că dacă iei o gustare înainte nu vei avea nicio problemă să aștepți până când sunt servite aperitivele, iar în momentul în care sosesc nu vei consuma o cantitate dublă.
Ca regulă generală evită orice preparat care cuprinde biscuiți, pesmet sau brânză pentru a preveni balonarea”
, recomandă dr. Diane Sanfilippo, nutriționist din San Francisco.

 
3. Nu sta prea mult jos

Care este farmecul petrecerii dacă stai tot timpul jos și nu te bucuri de muzică? Mișcarea te va ajuta să elimini din caloriile consumate și previne balonarea inestetică. Dacă este o petrecere organizată acasă la prietenii tăi sau la un alt membru al familiei poți ajuta și cu strângerea mesei între felurile de mâncare, în loc să stai într-un fotoliu consumând alimente hipercalorice.

 
4. Fii atentă la cafeină și băuturi acidulate

Ceștile de cafea și sucurile acidulate ar putea părea o idee bună pentru a fi mereu pe fază în sezonul festiv, dar această combinație îți poate cauza probleme digestive. „Cafeina poate provoca diaree sau indigestie, mai ales dacă o consumi pe stomacul gol.
Sucurile carbogazoase, chiar și apa minerală simplă, vor crește riscul declanșării senzației de arsură, gaze și balonare. Este important să te menții hidratată, dar mai bine alege apa plată simplă sau combinată cu felii de lămâie, evitând complet cafeina după ora 16”
, spune dr. Kitty Broihier, nutriționist.

 
5. Neutralizează stresul în mod eficient

Nu te aglomera cu gătitul sau căutând niște cadouri de care ai uitat exact cu 2-3 ore înainte de a merge la petrecere. Vei fi stresată, iar tenul ar putea avea un aspect obosit. De asemenea, stresul poate declanșa sindromul colonului iritabil, caracterizat prin balonare și crampe abdominale. Nu te folosi de chips-uri sau prăjiturele pentru a te relaxa, ci încearcă o plimbare scurtă la aer curat sau ascultă muzica ta preferată 10-15 minute.
Vei avea o stare de dispoziție mult mai bună și vei începe petrecerea așa cum trebuie.

 
6. Alege cu atenție deliciile pe care le savurezi

Nu este vorba neapărat de numărul de calorii, ci de ingredientele care pot declanșa simptome digestive neplăcute. „Dacă ești predispusă la reflux gastroesofagian evită bomboanele, prăjiturile sau băuturile care conțin mentă. Alege mai ales deliciile cu un conținut ridicat de proteine, spre exemplu cremele pe bază de unt de arahide și umpluturile cu nuci”, recomandă dr. Broihier.

 
7. Nu uita de odihnă

Somnul de frumusețe devine cu atât mai important în perioada în care sunt organizate petrecerile pentru sfârșitul de an. În noaptea de dinaintea unei petreceri este recomandat să dormi 7-8 ore și ar fi bine să dormi și 1-2 ore după-amiaza pentru a avea un ten proaspăt și a preveni balonarea.
Odihna are un rol esențial în prevenirea acumulării grăsimii în zona abdominală și vei arăta mult mai bine în ținuta aleasă dacă ai un aspect luminos și revigorat.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod