Cum alegi cel mai bun vin rosu din meniu

Cum alegi cel mai bun vin roșu din meniu?

Lumea vinurilor poate fi puțin intimidantă pentru începători, dar să știi că și tu poți selecta cu precizie sortimentul potrivit pentru fiecare fel de mâncare. Nu renunța când vezi selecția oferită, ci aplică sfaturile specialiștilor pentru a opta pentru cel mai bun vin roșu din meniu și a avea parte de o masă apetisantă, completată de aroma băuturii potrivite.
Ai fost vreodată în situația de a răsfoi un meniu de vinuri de câteva pagini și ai ajuns să renunți la selecție, alegând o variantă clasică sau mai ieftină numai ca să nu faci celelalte persoane de la masă să aștepte? Să știi că nu ai de ce să accepți ca băutura din paharul tău să nu se armonizeze cu felul de mâncare consumat, ci poți să alegi cel mai bun vin roșu din meniu fără să petreci mult timp analizând listele.
Jason Alexander, somelier, a oferit criterii clare detaliate pe mydomaine.com pentru a evita confuzia care poate apărea când vezi foarte multe denumiri pe care nu le cunoști.
Cu ajutorul specialistului vei putea înțelege care sunt aromele compatibile cu fiecare sortiment, iar mesele pe care le iei vor avea o savoare aparte.

 
Iată cum alegi cel mai bun vin roșu din meniu pentru o masă pe care nu o vei uita prea curând:

 
1. Vinul Merlot 

„Este obținut dintr-un sortiment de struguri clasic, tip cameleon, a cărui savoare depinde foarte mult de regiune. În general are aromă de cireșe amare, prune și cola. Este posibil să regăsești și note de tabac, vanilie și mocha. Aciditatea este moderată, iar taninul din vin dă o savoare cremoasă, fiind ușor de băut”, spune Alexander.
 
Cum combini vinul Merlot cu mâncarea?
Se potrivește foarte bine cu feluri de mâncare simple, pe bază de carne roșie slabă.

 
2.
Vinul Malbec

„Are originea în sudul Franței, fiind obținut din struguri de tip rustic, cu aromă de mure, camfor și pământ răsfățat de soare. O altă regiune faimoasă unde se realizează vin Malbec este în Argentina, acest vin fiind intens fructat, cu tanin cremos și un gust foarte aromat. În general vinul Malbec este fructat și intens, cu o consistență ușoară care îți permite să guști des din pahar”, spune Alexander.
 
Cum combini vinul Malbec cu mâncarea?
Alege feluri de mâncare pe bază de carne roșie, mai ales rețete tradiționale cu ierburi aromatice când comanzi Cahors (varianta franțuzească de vin Malbec) și carne roșie cu sosuri cu tentă dulceagă când alegi vin Malbec argentinian. 

 
3.
Vinul Zinfadel

„Zinfadel are drept loc de origine ancestral Croația, dar în prezent este obținut în proporția ridicată în California. Este un vin care te intrigă, cu o aromă medie spre intensă și care reflectă o combinație de arome de cireșe amare, gem și fum”, spune Alexander.
 
Cum combini vinul Zinfadel cu mâncarea?
Deschide o sticlă de vin Zinfadel când savurezi burgeri, hot dogi sau friptură de vită cu sos la cuptor.

 
4. Vinul Pinot Noir

„Este un vin foarte influențat de condițiile în care cresc strugurii. Burgundia este regiunea tradițională pentru acest vin, iar variațiile sunt aproape infinite.
Gustul vinului Pinot Noir amintește de cireșe roșii și amare, ceai Earl Grey, trufe și petale de trandafiri. Conținutul de tanin diferă în funcție de regiunea în care sunt cultivați strugurii și de sol”
, spune Alexander.
 
Cum combini vinul Pinot Noir cu mâncarea?
Alege un pahar de vin Pinot Noir lângă delicatesele din carne de fazan, prepeliță și rață.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod