Preparate vin Pinot Grigio

Cu ce preparate se potrivește un pahar de vin Pinot Grigio?

Pinot Grigio este un vin alb, cu note de citrice și parfum de mere și flori. Are un conținut redus de alcool și un gust light, foarte plăcut. Descoperă lângă ce feluri de mâncare poți bea un pahar din acest vin, evidențiindu-i aromele și completând fiecare ocazie apetisantă.
Îți place vinul Pinot Grigio dar nu ești sigur ce feluri de mâncare sunt compatibile cu aroma lui aparte? Sfaturile oferite de whattopair.com te vor ajuta să te orientezi rapid, astfel încât fiecare masă ori gustare să armonizeze gusturile care îți plac cu băutura din paharul tău.

 
Când să bei vin Pinot Grigio?

Acest vin este ideal pentru aperitive, mai ales la cină. La fel ca și berea light, vinul Pinot Grigio are un rol neutru și îți aduce pofta de mâncare, îmbogățind experiența gustoasă de la masă.

 
Care sunt aromele definitorii și principalele zone de producție?

Vinul Pinot Grigio este predominat de arome de lămâie, lime, pepene, pere, soc, piatră, iarbă de lămâie, mere verzi, ananas, miere și piersici.
 
Principalii producători de vin Pinot Grigio se află în următoarele zone:
1.
Alsacia: Hugel, Trimbach
2. California: Beringer, Gallo Sonoma
3. Canada: Creekside, Cave Springs
4. Italia: Citra, Ronco, Santa Margherita, Spinelli
5. Oregon: Adelsheim, Elk Cove

 
Cu ce tip de preparate se potrivește?

Vinul Pinot Grigio este versatil și nu va neutraliza aromele sosurilor, dressingurilor, condimentelor sau garniturilor.
 
Iată cu ce este ideal să-l servești:
- salate;
- fructe de mare;
- prosciutto;
- calamar;
- carne de pui;
- crudități;
- feluri de mâncare din bucătăria etiopiană;
- macaroane cu brânză;
- preparate vegetariene;
- humus;
- șuncă presată;
- paste;
- somon afumat.

 
Pinot Grigio și salatele

Vinul se potrivește foarte bine cu salatele simple, cele în care predomină verdele sau salatele tipice de vară.

 
Pinot Grigio și fructele de mare

Fructele de mare preparate după rețete rapide se armonizează cu acest vin delicat.
În ceea ce privește crustaceele trebuie să ai grijă să eviți sosurile grase. În cazul în care îți este poftă de pește alege variantele cu un gust mai subtil, de exemplu păstrăvul sau codul.

 
Scoicile la cuptor și Pinot Grigio

Având în vedere faptul că vinul Pinot Grigio este unul de tip light, fără tente de stejar, se va potrivi excelent cu lămâia și usturoiul folosite de obicei pentru prepararea scoicilor la cuptor. Alege un sortiment de vin cu tentă puternic mineralizată pentru a pune în valoare preparatul.

 
Sushi și Pinot Grigio

Există o mare varietate pentru sushi, dar acest vin se va potrivi cu toate sortimentele pentru că nu interacționează negativ cu aromele specifice.
Mizează pe vinul în care predomină aroma de piersici și lămâie.

 
Hot dogii cu Pinot Grigio

Toppingurile pentru hotdogi pot include muștar, maioneză, brânză rasă, ardei iute, sos sriracha, ketchup, iar un vin Pinot Grigio fructat se va potrivi cu oricare dintre ele. Vei elimina aroma neplăcută de grăsime cu fiecare înghițitură, vei reduce puțin intensitatea gustului picant, precum și sărățimea. 
În cazul în care hotdogul pe care l-ai ales are o tentă dulceagă de la ceapă și ketchup poți opta pentru un vin predominat de arome de soc, lămâie și piersici.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod