Cromul

In ciuda prezentei sale mai mult decat discrete, cromul este un element fara de care organismul nu ar exista pentru ca el este implicat intr-o multime de functii metabolice.
Doza zilnica recomandata: 120-200 mcg.


Surse

Drojdia de bere, fructele de mare, carnea (mai ales jambonul), broccoli, sucul de struguri.


Roluri si caracteristici ale cromului
  • Reduce riscul de diabet, intrucat intervine in transportul glucozei catre celulele unde aceasta este transformata in energie;
  • Atenueaza ateroscleroza prin cresterea nivelului de cholesterol "bun";
  • Scade tensiunea arteriala.


Note utile
  • Pacientii la care s-a diagnosticat de curand un diabet de tip II pot profita de un supliment de crom.
    Diabeticii noninsulinodependenti de lunga durata nu au aceleasi beneficii;
  • Insidioasa, carenta de crom se face simtita dupa decenii; ea survine, de cele mai multe ori, catre varsta de 40 de ani.


Informatiile au fost preluate din cartea "Terapia prin vitamine", Maude Bouchard, Editura Niculescu, Bucuresti, 2003, www.niculescu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod