Crăciun. 5 reţete de preparate din carne pentru zilele de sărbătoare

Ţi-ai propus să încerci ceva nou? Eva.ro îţi oferă câteva sugestii pentru a-ţi surprinde invitaţii cu preparate inedite la masa pe care o pregăteşti

1. Curcan la cuptor


Ingrediente:

  • un curcan de aproximativ 6-7 kg.;
  • 3-4 cepe medii;
  • 2-3 morcovi;
  • 2-3 tulpini de țelină;
  • 1-2 clementine;
  • sare;
  • piper;
  • un pachet de unt;
  • câteva foi de dafin si tulpini de cimbru.
  • pentru umplutura curcanului găsiți recomandări în linkul de mai jos.


Mod de preparare:
Curcanul se scoate din frigider cu 2 ore înainte de gătire pentru a ajunge la temperatura camerei. Se freacă bine cu unt, se asezonează cu sare, piper, iar in interior,după ce se umple,  se introduc cele două clementine, tăiate pe jumătate si frunzele de dafin si de cimbru.

Se pune într-o tavă pe fundul căreia se așează în prealabil cepele, tăiate în sferturi, morcovii și tulpinile de țelină, alături de măruntaiele curcanului. Se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce la cuptor. Timpul de gătire este de 35 minute /kg, adică aproximativ 4 ore pentru un curcan de 6 kg. Cu o jumătate de oră înainte de terminarea timpului de gătire, se scoate folia de aluminiu pentru ca pielea să devină crocantă. Se scoate de la cuptor și se lasă două ore acoperit, înainte de a se felia.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod