Crăciun 2013: Cinci deserturi ieftine cu ciocolată, rapide şi sănătoase


Ai poftă de ceva dulce, dar deosebit de Sărbători? Eva.ro îţi recomandă cinci reţete care nu îţi vor răpi foarte mult din timpul tău alături de cei dragi.

1. Fondant de ciocolată


Este o reţetă care nu necesită foarte multe ingrediente şi nici un timp prea mare de preparare. Urmează instrucţiunile de mai jos pentru a prepara un fondant de ciocolată delicios.

 

2. Tort fără foc cu mascarpone, unt de arahide şi Snickers


Pentru blat ai nevoie de:

  • 550 grame de biscuiţi Oreo
  • 6 linguri de unt, topit.


Se mixează în robotul de bucătărie împreună şi se aşază în tavă, apăsând bine ajutorul unui pahar sau cu mâna.

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 2-3 cutii cu mascarpone
  • 1/2 cană cu unt de arahide cremos
  • extract de vanilie
  • 1 cană cu zahăr pudră.


Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se toarnă peste blatul din biscuiţi.
Se nivelează crema şi se lasă la frigider câteva ore.
Se taie 2 batoane de ciocolată Snickers în cuburi şi se ornează tortul. Opţional poţi să stropeşti cu puţin caramel peste ciocolată.


Foto: http://www.averiecooks.com

 

3. Brioşe cu ciocolată şi banane


O porţie de brioşe, ornate de sărbătoare vor fi pe gustul tuturor invitaţilor. Învaţă din filmul de mai jos cum să faci cele mai bune brioşe cu ciocolată!





4. Negresă cu glazură din avocado


Ingrediente pentru negrese

  • 2 bucăţi de avocado pisate
  • 226 de grame de ciocolată neagră, topită la abur
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie
  • 3/4 cană cu făină
  • 1/4 cană cu pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu ulei de avocado sau ulei de floarea soarelui
  • 110 grame de ciocolată neagră, mărunţită.

Ingrediente pentru glazură

  • 1 avocado bine copt
  • 2 căni şi jumătate cu zahăr pudră
  • 1/4 linguriţă cu extract de vanilie.

Într-un bol se amestecă pasta de avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle şi extractul de vanilie, amestcând cu mixerul sau telul până se omogenizează.
Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecând toată compoziţia cu o spatulă. La final adaugă uleiul şi bucăţile de ciocolată şi toarnă compoziţia într-o tavă. Se lasă la cuptorul încins 28-32 de minute, după care se pune la răcit.

Ca să prepari glazura amestecă cu mixerul avocado, pune extractul de vanilie şi apoi adaugă câte puţin zahăr pudră. După ce s-a răcit prăjitura se ornează cu această glazură şi ciocolată răzuită.


Foto: http://www.howsweeteats.com


5. Chec gustos, gătit fără foc cu nucă şi cu fistic (reţeta lui Jamie Oliver)


Ingrediente

  • 200 grame de biscuiţi digestivi
  • 110 grame de nucă, mărunţită
  • 110 grame de fistic decojit şi mărunţit
  • 10 cireşe confiate
  • 2 bucăţi de bezea mărunţită
  • 150 grame de unt
  • 1 lingură miere de albine
  • 200 grame ciocolată neagră.



Mod de preparare
1.

Se rup în bucăţi mici biscuiţii şi se amestecă împreună cu nucile, fisticul şi cireşele confiate.
2. Pune restul ingredientelor într-un vas şi lasă-le la topit la abur.
3. Combină ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolată.
4. Se amestecă bine ingredientele şi se presează într-o tavă de cozonac pe care s-a aşezat în prealabil folie de plastic. Lasă marginile foliei pe lângă tavă pentru a scoate cu uşurinţă checul.
5. Se pune la frigider câteva ore până se întăreşte bine.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;