Crăciun 2012: 5 deserturi senzaţional de gustoase făcute cu ciocolată

Te-ai săturat de aceleaşi prăjituri sau torturi pe care le-ai mâncat de mică? Eva.ro te ajută să reinventezi reţetele din copilărie şi să obţii combinaţii senzaţional de gustoase cu care să impresionezi invitaţii.

Te-ai săturat de aceleaşi prăjituri sau torturi pe care le-ai mâncat de mică? Eva.ro te ajută să reinventezi reţetele din copilărie şi să obţii combinaţii senzaţional de gustoase cu care să impresionezi invitaţii.

 

Ciocolata este preferata multor persoane, de aceea nu trebuie să-ţi lipsească de Sărbători deserturile care includ acest ingredient atât de dorit. Chiar dacă nu eşti un fac înrăit al deserturilor cu ciocolată şi le preferi pe cele cu fructe nu trebuie să renunţi la aceste reţete, deoarece cu siguranţă vei avea succes şi vor fi pe gustul tuturor.

Iată cinci reţete cu ciocolată pe care le poţi încerca de Crăciun şi care nu sunt foarte dificil de preparat:

 

 


1. Tort rapid şi cremos cu pere, rom şi ciocolată (reţeta lui Gordon Ramsay)

Ingrediente pentru blat

  • 150 grame de biscuiţi digestivi
  • 50 grame de unt nesărat
  • 2 linguri de Nutella.


Ingrediente pentru perele fierte

  • 2 pere mari
  • 50 grame de zahăr
  • 100 mililitri de apă
  • 1 baton de vanilie.


Ingrediente pentru cremă

  • 300 grame cu cremă de brânză
  • 125 grame de zahăr
  • 550 mililitri cu smântână grasă
  • 3 linguri cu rom
  • 6-7 biscuiţi mărunţiţi (cei preferaţi de tine)
  • 1 ciocolată albă.


Ingrediente necesare pentru decorarea tortului

  • ciocolată, răzuită mare
  • zahăr praf.
  • Mod de preparare


Pentru a prepara blatul se mixează biscuiţii în robot, după care se amestecă cu untul şi Nutella topite împreună la microunde.

Se presează amestecul într-o formă pentru tort, cu pereţii detaşabili şi se lasă la frigider până prepari crema.

Pentru a pregăti perele pentru cremă se pune apa cu zahărul la fiert şi se adaugă seminţele din batonul de vanilie. Perele se curăţă de coajă, se feliază şi se lasă 3 minute la fiert în siropul de zahăr. Apoi se scurg şi se lasă la răcit.

Pentru a face crema pentru tort se amestecă cu mixerul crema de brânză, smântâna şi zahărul. Apoi se adaugă romul, biscuiţii mărunţiţi şi perele fierte. Apoi se adaugă ciocolata albă topită şi se toarnă amestecul peste blatul din biscuiţi.

Tortul se lasă la frigider câteva ore, după care se ornează cu ciocolată şi zahăr praf.

Foto: http://www.channel4.com (Gordon Ramsay)

 

 

 

2. Cheesecake cu ciocolată şi vanilie


Ingrediente pentru crema de ciocolată

  • 2 căni cu caju îmnuiat peste noapte
  • 1 ciocolată neagră
  • 1 ciocolată cu lapte
  • miere de albine
  • coajă de portocală şi sucul de la o portocală.


Ingrediente pentru crema de vanilie

  • 2 căni cu caju îmnuiat peste noapte
  • 2 tablete de ciocolată albă
  • extract de vanilie
  • miere de albine
  • suc de lămâie după gust.


Pentru a prepara crema de ciocolată se mixează caju cu sucul de portocale în blender. Dacă este nevoie, se adaugă şi puţină apă pentru a permite nucilor să devină o pastă cremoasă.

Ambele tablete de ciocolată se topesc la abur, după care se încorporează în pasta de caju. Se adaugă miere de albine şi coaja de portocală, amestecându-se bine crema. Se toarnă într-o forma pentru tort cu pereţii detaşabili şi se lasă la frigider o oră sau până s-a întărit bine.

Pentru a prepara crema de vanilie se mixează caju cu puţină apă şi suc de lămâie cât să obţii o pastă cremoasă. Apoi se încorporează ciocolata albă topită la abur, extractul de vanilie şi mierea de albine. Se toarnă amestecul peste crema de ciocolată întărită şi se lasă la frigider. Se ornează tortul cu fructe proaspete.

 

 

 

3. Chec gustos, gătit fără foc cu nucă şi cu fistic (reţeta lui Jamie Oliver)

Ingrediente

  • 200 grame de biscuiţi digestivi
  • 110 grame de nucă, mărunţită
  • 110 grame de fistic decojit şi mărunţit
  • 10 cireşe confiate
  • 2 bucăţi de bezea mărunţită
  • 150 grame de unt
  • 1 lingură miere de albine
  • 200 grame ciocolată neagră.


Mod de preparare
1. Se rup în bucăţi mici biscuiţii şi se amestecă împreună cu nucile, fisticul şi cireşele confiate.
2. Pune restul ingredientelor într-un vas şi lasă-le la topit la abur.
3. Combină ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolată.
4. Se amestecă bine ingredientele şi se presează într-o tavă de cozonac pe care s-a aşezat în prealabil folie de plastic.

Lasă marginile foliei pe lângă tavă pentru a scoate cu uşurinţă checul.
5. Se pune la frigider câteva ore până se întăreşte bine.

 

 

 

4. Prăjitură cu ciocolată şi zmeură

O prăjitură fără făină, fără lapte, fără zahăr rafinat şi fără ouă, dar de-a dreptul delicioasă şi sănătoasă 100%. Încearc-o şi tu, te asigur că toată familia va fi încântată de noua reţetă!

Ingrediente pentru crustă

  • 3 ceşti cu nucă crudă
  • 2/4 ceaşcă pudră de cacao
  • 1/4 linguriţă sare de mare
  • 1 ceaşcă de curmale fără sâmburi


Ingrediente pentru cremă

  • 1/3 ceaşcă curmale
  • 1/4 ceaşcă miere de albine
  • 1/2 ceaşcă avocado bine copt
  • 1/3 ceaşcă pudră de cacao


 
Mod de preparare crustă
se amestecă aceste trei ingrediente în robotul de bucătărie şi vei obţine o făină din ingrediente foarte benefice pentru organismul tău;
pentru a lega aceste ingrediente de obicei se folosesc ouăle, însă acum vom adăuga curmale. Aşadar, următorul pas: o ceaşcă de curmale fără sâmburi adăugate peste făină şi se amestecă din nou cu robotul;
foloseşte mâinile pentru a da formă dorită crustei.

Mod de preparare cremă
se amestecă ingredientele în robot
se pune compoziţia peste crustă şi se ornează cu zmeură sau alte fructe, după preferinţă.  

 

 

 Foto: http://www.howsweeteats.com

 

5.

Negresă cu glazură din avocado

Ingrediente pentru negrese

  • 2 bucăţi de avocado pisate
  • 226 de grame de ciocolată neagră, topită la abur
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie
  • 3/4 cană cu făină
  • 1/4 cană cu pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu ulei de avocado sau ulei de floarea soarelui
  • 110 grame de ciocolată neagră, mărunţită.


Ingrediente pentru glazură

  • 1 avocado bine copt
  • 2 căni şi jumătate cu zahăr pudră
  • 1/4 linguriţă cu extract de vanilie.


Într-un bol se amestecă pasta de avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle şi extractul de vanilie, amestcând cu mixerul sau telul până se omogenizează. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecând toată compoziţia cu o spatulă. La final adaugă uleiul şi bucăţile de ciocolată şi toarnă compoziţia într-o tavă. Se lasă la cuptorul încins 28-32 de minute, după care se pune la răcit.

Ca să prepari glazura amestecă cu mixerul avocado, pune extractul de vanilie şi apoi adaugă câte puţin zahăr pudră. După ce s-a răcit prăjitura se ornează cu această glazură şi ciocolată răzuită.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod