Consuma lapte pentru o inima sanatoasa!

O dieta bogata in lapte nu este atat de daunatoare pe cat se zvoneste, ci din contra este chiar benefica. Ultimele studii arata ca un consum ridicat de lapte protejeaza impotriva bolilor de inima, scrie publicatia britanica DailyMail.
In ciuda zvonurilor conform carora laptele in cantitati mari poate afecta sanatatea, oamenii de stiinta sustin contrariul declarand ca laptele nu dauneaza ci chiar reduce riscul de deces provocat de afectiunile cronice. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii de la universitatile Cardiff si Reading dupa ce au analizat rezultatele a 324 studii bazate pe efectele consumului de lapte.

Cercetatorii au declarat ca laptele, pe langa faptul ca ajuta la dezvoltarea oaselor, protejeaza organismul de foarte multe boli si reduce riscul de deces in urma unui infarct cu pana la 20%.


Creste speranta de viata


Cercetatorii cred ca laptele creste speranta de viata si din acest motiv recomanda ca alimentatia zilnica sa includa lapte.
"Aceasta cercetare ne-a ajutat sa stabilim daca laptele, in cantitati mari, ofera sau nu beneficii. Noi credem ca beneficiile sunt nenumarate. Daca luam in considerare numarul de decese provocate de bolile de inima, infarct sau cancer colorectal, exista dovezi puternice care indica o reducere importanta a riscului de deces. In plus, nu s-a gasit nici o dovada conform careia consumul de lapte favorizeaza aparitia unor afectiuni, exceptie facand cancerul de prostata," declara coordonatorul cercetarii, prof. Ian Givens, Universitatea Reading.


Oamenii de stiinta au mai descoperit ca laptele...

Protejeaza impotriva bolii Alzheimer. Cercetatorii de la Oxford University au descoperit ca laptele este cea mai buna sursa de vitamina B12, care protejeaza creierul impotriva afectiunilor neurologice.

Potrivit studiului, publicat in "American Journal of Clinical Nutrition", persoanele in varsta care au deficit de vitamina B12 sunt de doua ori mai expuse sa dezvolte boli ale sistemului nervos, iar o buna sursa de vitamina B12 este laptele.
Consumul a un sfert de litru pe zi de lapte poate creste nivelul de vitamina B12 din organism, protejand creierul de bolile degenerative precum Alzheimer-ul.

Ajuta in curele de slabire. Un pahar de lapte la micul dejun te ajuta sa scapi mai usor de kilograme, arata un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Cercetarea efectuata de austalieni a descoperit ca un pahar de lapte degresat la masa de dimineata le da participantilor la studiu senzatia de satietate, la pranz fiind mai putin infometati. Mai mult decat atat, in zilele in care la micul dejun li se dadea lapte, voluntarii consumau mai putine calorii la masa de pranz.

Una dintre explicatii consta in faptul ca proteinele din lapte satisfac mai bine apetitul decat o face zaharul din sucul de fructe care "se arde" mult mai repede.

Calmeaza arsurile solare.
Daca ai stat prea mult in soare si pielea incepe sa te usture, aplica lapte rece. Acesta are efecte calmante si anti-inflamarii.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 11 Apr 2013, 13:41
    consumul de lapte e foarte bun

    laptele este foarte bun pentru organism. fixeaza foarte bine calciul si este foarte indicat sa bei cate o cana de lapte sau iaurt zilnic. cel putin din meniul meu zilnic nu lipsesc. :) imi plac foarte mult cele de la muller. mi se par singurele de pe piata care sunt si gustoase dar mai ales foarte sigure. mai ales ca a mai fost de curand si acest scadal cu aflatoxina. imi place ca au si o gama foarte larga de produse pentru copii.se vede calitatea nemteasca.

    0
    0

  • victor pe 4 Ian 2013, 19:01
    consumati lapte

    Acesti asa zisi nutritionisti chemati pe la toate posturile tv habar nu au dar toti se cred mari specialisti. consumati lapte iar sa stiti un secret orice e in exes dauneaza organismului

    0
    0

  • andrEy pe 28 Iul 2009, 22:00
    asa am auzit si eu

    si eu am auzit de la unii medici invitati la unele emisiuni de sanatate ca laptele nu este bun in exces(nu mai mult de 0,5 litri pe saptamana) deoarece hraneste celulele cancerigene..as dori o lamurire

    0
    0

  • dodo pe 27 Iul 2009, 22:45
    dilema

    acum cca o saptamana spuneati ca nu e bine sa bem mai mult de 3 pahare de lapte pe saptamana (in articolul cu laptele ajuta la slabit) ca e contraindicat in caz de cancer...lamuriti-ma, va rog!

    0
    0

  • Mara pe 27 Iul 2009, 16:44
    Laptele

    Acum in sfarsit spuneti adevarul , laptele muls proaspat e delicios si este plin de nutrienti nu cel care se vinde in supermarket cu tot felul de aditivi in el . Prefer sa mananc laptele de la tarani decat sa cumpar din magazin . Oricum felicitari pentru articol !

    0
    0

  • vica pe 27 Iul 2009, 09:11
    consum lapte

    foarte utile informatiile. eu consum lapte imi place foarte mult si chiar citisem in alte articole ca nu ar fi indicat la persoanele peste o anumita varsta

    0
    0

  • putintelu viorica pe 24 Iul 2009, 08:05
    laptele

    foarte bun articolul eu una nu beam lapte decit iaurd crezind ca dauneaza dupa virsta de 50 ani cit mai multe inform.sa avem o batrinete buna multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod