Combate astenia de primavara printr-o alimentatie sanatoasa

O data cu venirea primaverii se face tot mai simtita astenia de primavara - o stare de oboseala generala, insotita de slabiciune fizica si incapacitate de concentrare, fara cauze bine definite. Desi se pare ca ti-ai implinit somnul si nu ai lucrat prea intens la serviciu, dimineata te simti epuizata si cafeaua nu are nici un efect. De ce? Fiindca a venit primavara, rezerva de vitamine e pe sfarsite si nu acopera necesitatile organismului, in care s-au acumulat si toxine.

Cum ne putem ajuta organismul sa depaseasca aceasta perioada dificila? Desigur, printr-o alimentatie corespunzatoare si foarte bine gandita.
Este recomandabil sa reducem consumul de paste fainoase si dulciuri, substituindu-le cu toate sursele de vitamine accesibile.

Cerealele reprezinta o combinatie ideala de vitamine si minerale, ceea ce ne va ajuta sa avem energia necesara in aceasta perioada. Este recomandabil sa consumam zilnic o portie de cereale cu lapte sau iaurt. Gustoase si usor de preparat, cerealele contin fibre, minerale, vitamine si carbohidrati, fiind foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si implicit al sanatatii.
Sunt recomandate la orice varsta, asa incat obisnuieste-i si pe cei mici sa le consume. Nu-ti va fi deloc greu - cerealele sunt delicioase si de o varietate deosebita.

Fructele sunt de asemenea importante in aceasta perioada, fiind bogate in antioxidanti si vitamina C si, in functie de gust, le poti consuma ca atare sau in combinatie cu cereale. O alta posibilitate este sa combini cerealele cu miere, aceasta fiind deosebit de sanatoasa si bogata in vitamine.

Mananca 4-5 mere pe zi, portocale si morcovi sau fa o salata din cruditati, amestecand marul cu morcov si sfecla si adaugand o mana buna de patrunjel verde tocat.
O sursa de vitamina C, importanta in prevenirea gripei, este si varza murata. De asemenea, bea cat mai multe sucuri, care sunt o sursa nu numai de vitamine, dar si de pectine - bea cel putin un pahar zilnic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod