Colesterolul faciliteaza dezvoltarea musculaturii

De ce Sylvester Stallone interpretandu-l pe Rocky consuma oua in timpul antrenamentului? De ce nu ar consuma piept de pui sau lapte de soia? Fiind bogate in proteine si acestea ar putea asigura o dezvoltare a masei musculare... Insa, se pare ca nu ajuta la fel de mult ca si continutul ridicat de colesterol care se gaseste in oua. Priveste filmuletul de mai jos si apoi citeste studiul realizat.


Un studiu recent explica de ce consumul de oua crude este mult mai benefic pentru masa musculara decat proteinele slabe: colesterolul din alimentatie faciliteaza cresterea masei musculare.

La acest rezultat a ajuns o echipa de cercetatori americani de la Universitatea din Texas dupa ce a analizat efectele pe un grup de subiecti. Acestia, cu varste cuprinse intre 60-69 de ani au fost determinati sa urmeze un antrenament sustinut de 3 ori pe saptamana.

Concluzia studiului i-a luat prin surprindere pe specialisti, deoarece au constatat ca persoanele care au consumat mai mult colesterol au castigat in masa musculara.
Colesterolul poate sa joace un rol semnificativ in recuperarea dupa un efort si tonifierea musculara, datorita actiunii pozitive pe care o exercita asupra procesului inflamator, a adaugat dr. Steven Riechman, coordonatorul studiului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ella pe 7 Feb 2008, 18:00
    Invatati sa nu mai faceti greseli mai intai!

    Inainte de a scrie un articol, mai multa atentie la gramatica. Si poate asa o sa fie "mult mai benefic"..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod