Cerealele - un aliment esential pentru sanatate si energie

Alimentele servite dimineata asigura surplusul de energie de care organismul are absoluta nevoie pentru a incepe ziua in forma maxima si pentru a mentine tonusul pana la pranz. Cercetarile efectuate au demonstrat ca persoanele care servesc micul dejun constant au rezultate mai bune, atat pe plan fizic, cat si psihic, in comparatie cu cei care nu au acest obicei. Masa de dimineata contribuie la imbunatatirea comportamentului si a dispozitiei generale.

Studiile nutritionistilor au subliniat ca obiceiul de a servi in mod regulat micul dejun este asociat cu marirea puterii de munca si a rezistentei, precum si cu o atitudine pozitiva in cursul primei parti a zilei.

Micul dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si minerale si nu poate fi suplinit de nici o alta masa a zilei.
Cel mai sanatos mic dejun este cel pe baza de cereale pentru mic dejun, deoarece contine cantitati atent masurate si selectate de proteine, fibre, carbohidrati.

Cerealele reprezinta o combinatie ideala de vitamine si minerale, ceea ce ne va ajuta sa avem energia necesara in aceasta perioada. Este recomandabil sa consumam zilnic o portie de cereale cu lapte sau iaurt. Gustoase si usor de preparat, cerealele contin fibre, minerale, vitamine si carbohidrati, fiind foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si implicit al sanatatii.

Produsele obtinute din cereale sunt foarte bogate in vitamine si substante minerale. Principalele vitamine prezente in continutul cerealelor sunt vitaminele complexului B (B1 - tiamina, B2 - riboflavina, B3 - vitamina PP sau nicotinamida, B5 - acidul pantotenic, B6 - piridoxina, B12 - cobalamina, acidul folic) si vitamina C.


Pentru copii, este esential sa serveasca cereale la micul dejun, pentru ca le ofera energie si substante nutritive, necesare pentru sanatate, dar si in procesul de crestere. Cerealele sunt ideale pentru micul dejun pentru ca ii ajuta pe copii sa se concentreze la scoala si le da energia necesara pentru a invata si a se juca.

Micul dejun cu cereale reprezinta o sursa de substante nutritive si de vitamine pentru prescolari si scolari si le da energia necesara pentru activitatile din cursul diminetii. Rezultatele cele mai recente ale cercetarilor realizate de cercetatorii britanici de la Universitatea Reading arata ca elevii invata, lucreaza si se joaca mai bine atunci cand consuma cereale la micul dejun.


Chiar daca - asa cum este recomandabil - ai luat micul dejun, spre dupa amiaza ti se intampla uneori sa simti cum te cuprinde o stare de epuizare si nu te mai poti concentra asupra a ceea ce ai de facut. Cafea? Ai baut deja doua... iar organismul are, cu siguranta, nevoie de o portie de "combustibil". Acum ai la indemana solutia ideala: Nestle iti ofera cereale la punga de o portie (variantele Nestle Fitness si Nestle Gold Flakes).

Cerealele iti confera energie si putere - le ai intr-o punga micuta, usor de transportat in poseta, si le poti manca la birou, in timp ce-ti desfasori activitatea. Nu trebuie decat sa adaugi lapte sau iaurt si esti pregatita pentru a realiza cu succes toate activitatile zilnice.


Calitatile nutritive ale cerealelor sunt bine cunoscute. Nutritionistii recomanda ca doua dintre mese zilnice sa contina cereale, de preferinta micul dejun si o gustare in timpul zilei, pentru a-i asigura organismului necesarul de fibra, dar si ca parte a unui regim alimentar sanatos, fara grasimi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod