Cerealele te ajuta sa-ti mentii dantura si unghiile sanatoase

O dieta sanatoasa trebuie sa fie echilibrata, ceea ce presupune un consum mai ridicat de anumite alimente si un consum mai redus de produse din alte categorii. Un punct de reper, in acest sens, este piramida alimentelor, la baza careia stau cerealele, alimentul care este recomandat a fi consumat cel mai des intr-o zi. In varful piramidei se afla grasimile, uleiurile, dulciurile, cu o frecventa mai redusa a consumului.

Cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, sunt gustoase, se prepara usor si rapid si sunt recomandate de medici si nutritionisti sa fie consumate la orice varsta.


Micul dejun cu cereale reprezinta o modalitate ideala de a incepe ziua, furnizand organismului substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice (15-20 la suta din necesarul zilnic de energie). Cerealele sunt imbogatite cu vitamine, calciu si fier, au un continut redus de grasimi si sunt bogate in fibre. Continutul bogat de substante nutritive si de vitamine reduce riscul aparitiei afectiunilor digestive, cardiace, precum si a cancerului.

De asemenea, cerealele sunt o sursa excelenta de calciu, care are rol in intarirea oaselor si a dintilor.
Cercetarile realizate in ultimii ani demonstreaza ca cerealele au efecte benefice asupra dezvoltarii fizice si psihice a copiilor si contribuie la cresterea performantelor obtinute de ei la scoala. Asadar, ofera-le in fiecare dimineata copiilor tai un bol cu cereale amestecate cu lapte sau iaurt.

Cerealele sunt o sursa importanta de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Un bol de cereale servite cu lapte asigura aproximativ o treime din necesarul zilnic de calciu.

Lipsa calciului in organism se face resimtita prin faptul ca scheletul, dantura si unghiile se deterioreaza.
Astfel, daca nu ne ingrijim sa-i asiguram organismului necesarul zilnic din acest element, vom observa in timp ca manichiura noastra nu mai arata nici pe departe atat de bine ca odinioara. Unghiile devin friabile, se rup cu usurinta si isi pierd luciul natural. Deficienta de calciu are consecinte si la nivelul danturii - structura dintilor se deterioreaza tot mai mult, acestia ajungand chiar sa se sparga sau sa cada.

Cu siguranta, astfel de situatii reprezinta cosmarul oricarei femei... si nu vrei sa ti se intample tocmai tie! Mai ales ca le poti preveni cu usurinta, savurand zilnic delicioasele cereale, in diferite combinatii si "imbogatite" cu dulceata, scortisoara sau fructe proaspete ori din compot.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod