Cerealele - portia ta zilnica de energie

Chiar daca - asa cum este recomandabil - ai luat micul dejun, spre dupa amiaza ti se intampla uneori sa simti cum te cuprinde o stare de epuizare si nu te mai poti concentra asupra a ceea ce ai de facut. Cafea? Ai baut deja doua... iar organismul are, cu siguranta, nevoie de o portie de "combustibil". Acum ai la indemana solutia ideala: Nestle iti ofera cereale la punga de o portie (variantele Nestle Fitness si Nestle Gold Flakes).

Cerealele iti confera energie si putere - le ai intr-o punga micuta, usor de transportat in poseta, si le poti manca la birou, in timp ce-ti desfasori activitatea. Nu trebuie decat sa adaugi lapte sau iaurt si esti pregatita pentru a realiza cu succes toate activitatile zilnice.


Calitatile nutritive ale cerealelor sunt bine cunoscute. Nutritionistii recomanda ca doua dintre mese zilnice sa contina cereale, de preferinta micul dejun si o gustare in timpul zilei, pentru a-i asigura organismului necesarul de fibra, dar si ca parte a unui regim alimentar sanatos, fara grasimi.

Consumul de cereale este recomandat pentru aportul important de fibre, vitamine, minerale, calciu si fier. Toate acestea sunt esentiale pentru buna functionare a organismului si pentru a da randament la serviciu. Fibrele se gasesc in cereale, in legume si fructe, in cantitate diferita.

De exemplu, o jumatate de farfurie de morcovi fierti contine de doua ori mai multe fibre decat aceeasi cantitate de spanac.
Consumul zilnic regulat de fructe, legume, cereale asigura necesarul de fibra al organismului, care este, in medie, de treizeci de grame.

Pentru a asigura organismului suficienta fibra, nutritionistii americani propun ca dieta zilnica sa contina o cana de cereale si o banana la micul dejun, doua felii de paine integrala cu humus si o portocala la pranz, iar la cina - un cartof, o jumatate de castronel de cereale si o suta de grame de capsuni.

Cerealele, bogate in fibra si in carbohidrati si imbogatite cu vitamine, minerale, proteine si calciu, sunt ideale pentru micul dejun pentru ca ii dau energie organismului in prima parte a zilei.
De asemenea, sunt indicate in cadrul unei diete sanatoase, datorita continutului redus de grasimi, sare si zahar.

Pentru a furniza organismului necesarul de fibra, trebuie luat in calcul ca o felie de paine contine aproape un gram de fibra, un morcov crud are doua grame, o banana contine 3 grame, un mar sau 100 de grame de mazare verde au 4 grame de fibra. O importanta cantitate de fibra se gaseste in cereale, care poate ajunge pana la 12 grame pentru o portie.

Cu toate acestea, nu ignora sa-ti iei micul dejun in fiecare dimineata. Studiile nutritionistilor au subliniat ca obiceiul de a servi in mod regulat micul dejun este asociat cu marirea puterii de munca si a rezistentei, precum si cu o atitudine pozitiva in cursul primei parti a zilei.


Cerealele pentru mic dejun constituie o sursa importanta de calorii, fibre si minerale. Cel mai sanatos mic dejun este cel pe baza de cereale, deoarece contine cantitati atent masurate si selectate de proteine, fibre, carbohidrati.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod