Cerealele integrale te ajuta sa fii plina de vitalitate


Cerealele integrale reprezinta ingredientul ideal pentru un mic dejun sanatos si savuros. Sunt bogate in substante nutritive si sunt o modalitate ideala de a incepe ziua, furnizand organismului substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice. Iata deci un mic dejun bogat in fibre, carbohidrati, vitamine si minerale, ideal daca doresti sa iti pastrezi silueta si, in acelasi timp, sa savurezi gustul lor delicios.

Mineralele sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului, care nu este sanatos daca aceste substante sunt in deficit.

Mineralele reprezinta aproximativ 5 la suta din greutatea organismului, iar cele mai importante sunt urmatoarele: calciu, fosfor, potasiu, magneziu si sodiu. Consumand cereale integrale, te asiguri ca benefiezi de aceste elemente nutritive esentiale organismului.

Fibrele, un alt element benefic pentru organism, se gasesc in cereale, in legume si fructe, in cantitate diferita. De exemplu, o jumatate de farfurie de morcovi fierti contine de doua ori mai multe fibre decat aceeasi cantitate de spanac.
Consumul zilnic regulat de fructe, legume si cereale integrale asigura necesarul de fibra al organismului, care este, in medie, de 30 de grame.

Este bine ca cel putin doua dintre mese zilnice sa contina cereale, de preferinta micul dejun si o gustare in timpul zilei, pentru a-i asigura organismului necesarul de fibra, dar si ca parte a unui regim alimentar sanatos, fara grasimi.

Cerealele integrale, bogate in fibre si in carbohidrati avand si vitamine precum tot complexul de vitamine B si vitamina E, minerale precum calciu si fier, sunt ideale pentru micul dejun pdeoarece ii dau energie organismului in prima parte a zilei.

 

Publireportaj

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danastanciu pe 18 Dec 2006, 17:11
    cereale

    eu nu eram asa sigura de rezultate dar intr-o zi cineva mi-a spus : ai slabit si de atunci am incredere si sunt si mai sigura ca cerelele ma pot ajuta .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod