Cerealele integrale - secretul unei vieti echilibrate

Multe dintre noi nu luam masa de dimineata. Nu-i de mirare ca uneori ne cuprinde oboseala sau devenim pur si simplu lipsite de entuziasm si energie, avem probleme intestinale ori senzatii de foame. Lipsa mesei de dimineata poate avea numeroase efecte negative asupra copiilor si adultilor: slabirea memoriei, reducerea creativitatii, stari de iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame si dificultati in logica.
Ca urmare a stresului cotidian si a timpului redus, multi adulti obisnuiesc "sa sara" peste micul dejun si deseori se remarca la acestia efectele negative care apar daca masa de dimineata nu este servita in mod regulat: irascibilitate, nervozitate, reducerea performantei. Cerealele integrale sunt ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos. Continand fibre, minerale, vitamine si carbohidrati, cerealele sunt foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si implicit al sanatatii.
Vei fi in forma maxima si astfel vei putea realiza tot ceea ce ti-ai propus. Oboseala si senzatiile de foame vor fi inlaturate. In plus, vei reusi sa tii o dieta sanatoasa. Cereale, fructe si iaurt - iata combinatia perfecta intre sanatate si savoare, cu alte cuvinte micul dejun ideal. Nu necesita decat un minimum de efort si nu e necesar sa fii o maestra in arta culinara. Alege un bol mare, cerealele integrale preferate, iaurt si cateva fructe exotice taiate cubulete. Amesteca si, in functie de gust, poti adauga scortisoara, nuca de cocos sau dulceata.
Nu-i asa ca suna imbietor? Si gandeste-te ca este cea mai buna asociere de vitamine si minerale pe care ai putea sa o obtii!

Publireportaj
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod