Alimente de post

Cele mai sănătoase alimente de post. Chiar ţin de foame!

Unt de arahide

Untul de arahide făcut acasă

Untul de arahide furnizează o cantitate însemnată de proteine şi poate să fie o opţiune bună pentru micul dejun sau pentru o gustare alături de câteva felii de măr sau o banană. Este de preferat să-l prepari în casă pentru a te asigura că nu conţine grăsimi saturate sau trans care sunt rele pentru inimă. Cumpără arahide coapte sau crude (pe care să le laşi puţin în cuptor) şi mixează-le în robotul de bucătărie timp de 10 minute până când se formează o pastă cremoasă.



Toate legumele proaspete de sezon

Vinetele, varza, dovleceii, ardeii, dovleacul, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul preparate simplu (la aburi, înăbuşite, la cuptor) sunt excelente pentru a fi consumate alături de 2 linguri de cereale integrale şi o salată de verdeţuri. Ele furnizează nutrienţi şi fibre care sunt esenţiale pentru o digestie bună.


Toate fructele proaspete

În funcţie de preferinţele tale ai la îndemână o mare varietate de fructe proaspete care trebuie incluse în meniul tău zilnic. Pe lângă fibrele nelipsite din ele, fructele au antioxidanţi şi o mulţime de substanţe care s-au dovedit a avea efecte miraculoase asupra sănătăţii.
Unul sau două fructe diferite consumate zilnic furnizează corpului nutrienţii de care are nevoie.


Pâine şi paste integrale

Chiar dacă nu este recomandat să te bazezi numai pe ele şi să le consumi în cantităţi mari trebuie să ştii că ar fi mult mai bine să înlocuieşti variantele făcute cu făină albă rafinată cu aceste sortimente. Pâinea şi pastele integrale furnizează corpului nutrienţi, dar conţin şi fibre care ajută la digestie.


Măslinele

Conţin grăsimi sănătoase şi le poţi folosi pentru sosul roşii pentru pastele integrale sau în salatele de crudităţi pe care ar fi bine să le incluzi în meniul tău de post.


Pateu vegetal făcut acasă

Pateul de linte, humusul din năut sau fasolea bătută înlocuiesc cu succes orice pateu vegetal din comerţ. Este de preferat să optezi pentru aceste preparate pe care le poţi face foarte uşor acasă, deoarece ele furnizează proteine de calitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod