Cele mai puternice alimente anticancer

Este timpul să conştientizăm că alegerile alimentare la întâmplare pe care le facem zi de zi ne pot afecta sănătatea pe termen lung.

Şi nu te amăgi cu ideea că nu ţi se va întâmpla ţie sau că bolile grave nu apar decât la bătrâneţe. Greşit! Statisticile arată că tot mai mulţi tineri se confruntă cu afecţiuni grave. În rapoartele despre starea de sănătate a populaţiei din România se arată că adolescenţii sunt obezi şi bolnavi, că sindromul metabolic se declanşsează de la 20 de ani, că poţi face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30, 40 de ani, că suferim de toate bolile (cancer, diabet, colesterol mărit, osteoartrite, boli hepato-renale), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face faţă, explică prof.

dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Una dintre cauzele favorizante este alimentaţia proastă şi dezechilibrată pe care o îmbrăţişăm în fiecare zi. Practic mancăm fără să ne hrănim organismul cu nutrienţii care sunt vitali pentru buna lui funcţionare. De aceea, 70% din bolile care ne macină sănătatea sunt cauzate de stilul de viată sedentar şi alimentaţia nesănătoasă.


Potrivit dr. David Servan Schreiber, autorul celebrei cărţi "Anticancer" (un medic neurolog care a invins cancerul la creier), alimentaţia nesănătoasă cuprinde grăsimi, zahăr, carne, alimente industriale, surse de dezechilibru dezastruoase pentru sănătate, pentru că animalele şi agricultura sunt saturate cu produse chimice cancerigene. Iată o listă cu alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică, cu proprietăţi anticancerigene dovedite şi testate de Dr.
Schreiber în lupta sa cu cancerul:

MAI MULT DESPRE: alimente anticancer
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • RICA pe 31 Mar 2011, 10:53
    STARE DE BINE

    Mananca cat mai sanatos si fa-ti timp pentru a merge pe jos singur sau singura cel putin o ora pe zi. Vei vedea rezultate uimitoare in cel mai scurt timp.Am facut si fac acest lucru de cate ori am ocazie si tim disponibil.Mersul sa fie un pic mai rapid nu prea incet.

    1
    0

  • lucretzia pe 4 Oct 2010, 08:10
    Cele mai puternice alimente anticancer

    ALINALUP, chiar daca o sa te enerveze comentariul meu iti dau un sfat : lasa un timp calculatorul (si bineanteles comentariile), plimba-te intr-un parc, admira natura - e atat de fumos toamna ! Fa o cura de vitamine, mananca lucruri usoare dar care-ti fac placere. Fa-ti mici bucurii, citeste o carte buna, fereste-te de telenovele (sunt extrem de stresante). Fa-ti un set complet de analize si nu in ultimul rand nu lua medicamente.

    1
    1

  • miha pe 27 Sep 2010, 17:51
    pentru AlinaLUp

    Incerca sa faci o programare la un endocrinolog....o parte din bolile endocrine se manifesta prin nervozitate si stare proasta Sanatate !

    0
    0

  • George pe 27 Sep 2010, 16:08
    Pentru ALINALUP

    Buna. Ma scuzi daca initial la citirea comentariului tau ma pufnit un ras usor ironic si cinic, dar este doar din cauza ca raspunsul la mica ta problema este jenant de simplu si la indemana oricui: o cura de minim 20 zile cu MAGNE B6 si vei fi ca noua. Daca nu iti permiti (e destul de scump) poti folosi cu succes 30 de zile Magneziu cu vit B6 de la oricare producator. Face minuni!!! Multa sanatate.

    0
    0

  • dana pe 27 Sep 2010, 07:59
    Cele mai puternice alimente anticancer

    De-a lungul timpului omenirea a fost decimata de diferite boli "de masa" : lepra, holera si alte asemenea. Asta-i mersul vietii. Nu-i ceva fatalist, ci doar o constatare de bun simt din ce am invatat si citit noi. Ca sa vii acum sa spui si sa fluturi acest slogan : MANCATI SANATOS ! - ca si cum ai avea ce - e ceva de-a dreptul PENIBIL, chiar daca te numesti Mencinicopschi. Poti evita anumite alimente, , poti avea grija la grasimi, la aditivi alimentari la lalala si blablabla - DAR NU POTI MANCA SANATOS astazi. Asa ca schimbati sloganul cu unul mai de bun simt.

    2
    1

  • ALINALUP pe 26 Sep 2010, 13:46
    DEPRESIA

    DE FOARTE MULT TIMP AM O STARE DE TRISTETE SI SUNT FOARTE NERVOASA .MA IRITA ORICE COMENTARIU SAU DISCUTIE.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod