Cele mai bune supe creme. 3 rețete simple pe care ar trebui să le încerci

E greu de stabilit care sunt cele mai bune supe creme. Depinde foarte mult de gustul fiecăruia.
Tocmai pentru că e greu de spus care sunt cele mai bune supe creme, am decis să vă spun care sunt PENTRU MINE și familia mea cele mai bune supe creme. Trebuie să punctez că aceastea sunt și cele mai simple. Mai am și altele preferate, dar sunt mai complicate și despre ele am să vă povestesc cu altă ocazie
 

Cele mai bune supe creme din punctul meu de vedere 

 

Supa cremă de broccoli - locul 1 la cele mai bune supe creme


Supa cremă de broccoli este recunoscută pentru efectele antioxidante și anticancerigene datorită conținutului ridicat de seleniu și compuși de sulf. Conține vitaminele A, B2 și C, acid folic, fier si potasiu și un nivel crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui în alimentație.

Ai toate motivele să încerci supa cremă de broccoli! În plus, este simplu de preparat:

Ingrediente și cantități pentru 4 porții:

2 buchete medii de broccoli tocate mărunt sau poate fi unul mare (depinde cum găsiți la vânzare)
1 ceapă medie;
4 catei de usturoi feliați;
țelină mijlocie;
1 l supă de pui (eu am încercat și cu apă în care am pus, la final, aproape un sfert de pachet de unt)
1/2 linguriță sare;
1/4 linguriță piper;
1/2 cană de lapte (se poate folosi și smântână, depinde de gust)
Sunteți liberi să folosiți ce condimente vreți voi.
Eu am încercat și varianta cu chimion și mi-a plăcut foarte mult, am încercat și cu cimbru și a fost bună. Depinde de gusturile voastre.

Mod de preparare:

Unele rețete încep cu călirea cepei și a celorlalte legume, inclusiv a usturoiului. Eu încerc să evit pe cât se poate prăjelile și la nicio supă cremă nu fac apel la ele.

Tocate bucăți mici, pun la fiert broccoli, ceapa, țelina. Se adaugă sarea și se lasă la fiert (după ce ajunge la punctul de fierbere, se mai lasă 20-25 de minute - să fie legumele moi pentru că urmează să fie mixate). 
Atenție! Timpul de fierbere variază în funcție de mărimea bucăților de legume, de aceea vă recomand și alți indicatori: cum ar fi să testați cu o furculiță dacă legumele sunt moi și bune pentru pasat.

Când legumele sunt gata, puneți condimentele, ustoroiul pisat și untul (în cazul în care nu ați folosit supă de pui). Opriți focul și le lăsați un pic la odihnit.

După 10-15 minute, puteți pune totul în blender sau puteți folosi un mixer vertical direct în vasul în care ați fiert. Laptele se adaugă după ce ați pasat, la fel și smântâna, dacă doriți cu smântână.
Aceasta poate fi adaugată și la servire, depinde de gustul fiecăruia. Puteți pune și câteva picături de zeamă de lămâie, dacă vă plac supele mai acrișoare.


Supă cremă de mazăre - locul 2 la cele mai bune supe creme


În afară de mâncarea de mazăre cu carne (pe care eu o prefer și cu cârnăciori afumați, dar și cu kaiser sau costiță, nu doar cu carne de pasăre) cu care suntem obișnuiți, bucătăria noastră tradițională nu include prea multe preparate cu mazăre. Asta dacă nu luăm în calcul eterna dezbatere: se pune sau nu mazăre în salata boeuf? 

Mazărea conține o mulțime de vitamine, minerale și nutrienți benefici pentru organism, de aceea ar trebui să o consumăm mai des. O variantă foarte simplă și gustoasă este supa cremă. Iată o rețetă delicioasă de supă cremă de mazăre!

Ingrediente pentru 4 porții:
 
1 litru de supă de pui (eu folosesc și apă cu aproape un sfert de pachet de unt)
500 grame de mazăre congelată
1 ceapă medie
sare după gust
condimente după gust
 
Mod de preparare: 

Se pune mazărea și ceapa la fiert în supă de pui (sau apă, așa cum am spus mai sus).
Se adaugă sarea, iar condimentele recomand a fi adăugate spre final (prin fierbere își pierd gustul). Se lasă la fiert 25-30 de minute. Mare atenție la mazăre, testați câteva boabe, e important să fie fiartă bine pentru o supă cremoasă.

După ce s-au fiert, adaugă condimentele care îți plac (cimbru, tarhon, mărar, mentă, chimion - eu am încercat cu toate acestea și am fost încântată de rezultat de fiecare dată) și cubulețul de unt (dacă ai folosit apă în loc de supă de pui. Lasă să se răcească puțin și adaugă apoi totul într-un blender sau folosește un mixer vertical. Mixează până ajungi la textura care îți place.

Va fi un deliciu! 
 
 

Supă cremă de morcovi cu ghimbir  - locul 3 la cele mai bune supe creme


Mulți zic că această supă e bună pentru zilele friguroase de iarnă, dar eu o prefer în orice moment al anului. De multe ori, plusez și cu un cățel de usturoi sau boia iute afumată și rezultatul e sublim.


Ingrediente pentru 4 porții:

1 l de supă de pui sau apă (în care puneți la final unt, o să detaliez mai jos)
1 kg morcovi, curățați și tăiați rondele (cam de 1 cm lățime)
1 ceapă tăiată felii
1 cartof mare sau 2 mai mici (îmi place consistența pe care o oferă cartoful, nu e obligatoriu să puneți și cartof)
o bucățică de 2,5 cm de ghimbir curățat
sare, piper și alte condimente după gust

Mod de preparare:
 
Pune la fiert morcovii, ceapa, cartoful (dacă ai decis să folosești) și adaugă sarea.
Lasă să fiertă timp de 20-25 de minute după ce dă în clocot (testează să vezi dacă morcovii sunt moi). După ce s-au fiert, oprește focul și așteaptă 10 minute să se răcească puțin. Adaugă celelalte condimente, untul (dacă ai folosit apă și nu supă de pui), ghimbir ras, usturoi zdrobit și alte condimente care îți plac. Dă totul la blender până obții o consistență cremoasă.

Poftă bună!
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod