Cele mai bune alimente care luptă împotriva îmbătrânirii: Ce este bine să mănânci

Usturoiul, migdalele, rodiile şi mango sunt principalii aliaţi de care trebuie să ne folosim pentru a limita efectele înaintării în vârstă, spun specialiştii.

Aşa cum unele alimente ne fac mai mult rău şi ne aduc toxine în organism, altele curăţă corpul de elementele nesănătoase şi îi furnizează antioxidanţi pentru a lupta eficient împotriva uzurii celulelor.

 

Foto: Depositphotos, Hepta

1 din 11

Usturoiul

Este unul dintre alimentele cu un efect puternic împotriva îmbătrânirii recomandat de medicul nutriţionist francez Alexandra Dalu. Bogat în antioxidanți, vitamine, fibre, minerale și oligoelemente, usturoiul este eficient împotriva îmbătrânirii celulare (și a cancerelor și inflamațiilor) și, luat în cantități mari, reduce riscul dezvoltării de boli cardiovasculare și scade hipertensiunea arterială.
Antibiotic natural, acest condiment reduce și riscul de infecții, îndeosebi ale bronhiilor. Cel mai bine este să se consume cățeii de usturoi cruzi, tăiați mărunt sau zdrobiți, cel puțin unul pe zi. În caz că se digeră greu, se pot fierbe, relatează site-ul francedimanche.fr, citat de Agerpres.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod