Cele mai bogate alimente în vitamina A - Ce să mănânci pentru sănătatea pielii, unghiilor și a dinților

Vrei să ai un zâmbet strălucitor, unghii puternice și o piele catifelată? Consumă mai des alimente bogate în vitamina A.
În cadrul unui meniu sănătos, vitamina A joacă un rol central. Este esențială pentru buna funcționare a sistemului imunitar, pentru refacerea pielii în urma leziunilor, protejează vederea și menține frumusețea danturii.
Deși poți lua suplimente cu vitamina A, specialiștii îți recomandă să o preiei din surse naturale, pentru a obține un mix de vitamine și minerale care funcționează sinergic.
 

Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le incluzi în meniul zilnic:

 
1. Cartofi dulci

Un cartof dulce de mărime medie are 900mcg de vitamina A, plus vitamina C, fier, potasiu și multe fibre. Consumă cartofii dulci copți cu suc de lămâie și oregano sau combină-i cu năut și porumb dulce la mesele principale. Vei economisi multe calorii, iar tenul tău va fi luminos și revitalizat.

 
2. Spanac

250g de spanac gătit conțin 950mcg de vitamina A și un mix de calciu, magneziu, vitamina K și fibre. Pregătește spanac de fiecare dată când te simți obosită sau ai probleme cu acneea.
Îți reface rezervele de energie, iar cicatricile vor dispărea mai repede.

 
3. Morcovi

Sunt o sursă excelentă de vitamina A, un singur morcov asigurând 500 mcg. De asemenea, morcovii conțin și calciu, potasiu și vitamina K. Au foarte puține calorii și pot fi utilizați într-o mulțime de rețete. Adaugă morcov ras la salate, humus sau ca topping la pizza. De asemenea, poți amesteca morcovi cruzi cu iaurt grecesc și măsline negre pentru o gustare sățioasă, la fel de valoroasă ca un supliment alimentar.
De asemenea, le poți accentua gustul dulceag dacă îi coci la cuptor cu puțin ulei de măsline. Vor deveni garnitura perfectă pentru fripturi, alături de felii de sfeclă și mango.

 
4. Pepene galben

Este bogat în vitamina A și are un gust senzațional, fiind ideal pentru zilele călduroase de vară. 300g de pepene galben îți asigură 280mcg de vitamina A, în combinație cu vitamina C, potasiu și magneziu.
Consumul zilnic de pepene galben îmbunătățește vizibil aspectul tenului și al unghiilor și reduce greutatea în exces prin înlocuirea dulciurilor și a prăjelilor. Combină cubulețe de pepene galben cu tarâțe de grâu și ciocolată rasă la micul dejun. Când ai poftă de o gustare alege unt de arahide cu 2 felii de pepene galben, iar la ora cinei fă o salată din pepene galben, căpșuni, afine, năut, avocado și portocale pentru a obține dinți mai albi fără să-ți pui în pericol smalțul.

 
5. Mango

Un mango are 185mcg de vitamina A, mai mult decât necesarul zilnic de vitamina C, plus fibre și vitamina K. Este cea mai rapidă soluție pentru tenul sensibil, deshidratat sau afectat de rozacee. Combinația de vitamine din mango contribuie la reducerea roșetii și a senzației de arsură sau usturime a pielii.
Poți savura mango simplu sau presărat cu nucșoară, pentru beneficii suplimentare în cazul acneei.
De asemenea, îl poți folosi la prepararea smoothie-urilor. Adaugă consistență și o aromă specială. Feliile de mango și ananas pot fi o garnitură inedită la friptura slabă de vită sau le poți adăuga la salate pentru mai multă culoare și vitamine.

 
6. Caisele

200g de caise au 158mcg de vitamina A, 79 de calorii și 3g de fibre. Datorită potasiului din componența lor caisele sunt utile și pentru combaterea litiazei renale și eliminarea toxinelor. Consumă-le zilnic pentru stimularea imunității, modelarea siluetei și reducerea cearcănelor.
Amestecă felii de caise cu nuci mărunțite și miere și vei avea o gustare consistentă în doar câteva minute. La micul dejun, combină fulgii de secară cu felii de caisă, sirop de arțar și lapte de migdale. Nu îți va mai fi poftă de dulciuri, iar numărul de calorii consumate se va reduce semnificativ.
Caisele îmbunătățesc și aroma smoothie-urilor, iar dacă nu ai chef să gătești seara poți alege boabe de struguri, caise și brânză cu mucegai pentru o cină în stil franțuzesc, foarte utilă pentru slăbit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod