Ceapa verde: Proprietăți și beneficii de care te poți bucura consumând-o

De câteva săptămâni, de pe tarabele din piețe ne face cu ochiul o legumă care ar trebui să fie nelipsită din salate: ceapa verde.
Pe langa un gust binecunoscut si o savoare deosebita, aceasta planta este benefica pentru organismul tau, ajutandu-te sa previi o multime de afectiuni. Afla si tu, in cele ce urmeaza, ce proprietati are ceapa verde si de ce ar trebui sa o incluzi in meniul tau zilnic.

Despre ceapa verde


Ceapa verde, cunoscuta si sub denumirea de Allium cepa, este originara din regiunile de stepa ale Asiei. Dovezile istorice arata ca ea a inceput sa fie cultivata in urma cu 5000 de ani, fiind folosita atat ca aliment, cat si ca medicament.

Daca vei consuma ceapa verde, pe langa binecunoscutele sale proprietati antibiotice, ii vei da organismului tau ocazia sa asimileze si vitamine precum A, B, K si C, dar si saruri minerale: sodiu, fosfat, potasiu, nitrati, fier, sulf, iod, siliciu.

Proprietatile cepei verzi iti asigura sanatatea oaselor


Cercetatorii au descoperit ca o ceapa verde de dimensiuni medii contine 20 de micrograme de vitamina K, adica aproximativ 16% din necesarul zilnic al unui adult, si 1.6 miligrame de vitamina C.
Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod