Ceaiul Oolong – Băutură aromată pentru sănătate

Cu gust intens și delicat, ceaiul Oolong este alternativa ideală pentru sucuri, în special toamna. Descoperă ce beneficii obții dacă te răsfeți cu o ceașcă de ceai.
Ceaiul Oolong este obținut din frunzele plantei Camellia sinensis, la fel ca și ceaiul verde sau cel negru. Diferența dintre proprietățile acestor sortimente este dată de modul de prelucrare a frunzelor de ceai. Spre deosebire de ceaiul negru, care este complet oxidat, în cadrul unui proces care durează între 2 săptămâni și o lună, ceaiul Oolong este oxidat parțial, având o aromă diferită. Pentru obținerea ceaiului verde frunzele sunt încălzite la aburi, ceea ce previne oxidarea lor.

 
Profilul nutrițional al ceaiului Oolong

Este o sursă excelentă de antioxidanți și conține un mix de vitamine esențiale pentru un organism puternic. Fiecare ceașcă de ceai Oolong conține cupru, mangan, seleniu, potasiu și magneziu. Pentru că este doar semi-fermentat, ceaiul păstrează proprietățile compușilor fenolici, fiind esențial pentru prevenirea îmbolnăvirilor. De asemenea, conține cafeină și teobromină, stimulând sistemul nervos.

 
Iată care sunt principalele beneficii ale ceaiului Oolong:

 
1. Favorizează eliminarea kilogramelor în plus

Potrivit specialiștilor, compușii fenolici din ceaiul Oolong au un rol esențial în metabolizarea grăsimilor și luptă eficient împotriva obezității. Astfel, s-a constatat că persoanele supraponderale care beau 4 cești de ceai Oolong în fiecare zi pot slăbi mai ușor, eliminând cu până la 4kg în plus față de persoanele care evită ceaiul.
De asemenea, s-a observat și reducerea nivelului de colesterol și a trigliceridelor. Consumul frecvent de ceai îmbunătățește modul de prelucrare a grăsimilor și reduce proporția țesutului adipos, chiar și în contextul unui meniu care conține multe dulciuri și grăsimi. Cafeina este un ingredient de bază în procesul de slăbire, iar prin combinația cu acești compuși fenolici, efectul benefic se accentuează, reconturând silueta mult mai rapid.

 
2. Este util în tratamentul pentru diabet

În urma studiilor realizate s-a demonstrat că acest tip de ceai are un efect pozitiv asupra persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet de tip 2, fiind un supliment util, pe lângă medicamentele prescrise. Ceaiul Oolong reglează nivelul glicemiei și al insulinei, prevenind scăderile bruște sau creșterile rapide. Astfel, atunci când este combinat cu medicamentele care diminuează nivelul glicemiei, acest ceai menține glicemia constantă și nu permite scăderea ei sau apariția simptomelor neplăcute cauzate de fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge.

 
3. Neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți ceaiul Oolong protejează organismul împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Astfel, dacă bei zilnic acest ceai te vei proteja de acțiunea nocivă a radicalilor liberi și vei preveni declanșarea diferitelor boli precum diabetul, ateroscleroza, artrita reumatoidă, cancerul, accidentul vascular cerebral sau afecțiunile neurodegenerative.

 
4. Stimulează puterea de concentrare

Conținutul de teobromină și cafeină contribuie decisiv la îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare, precum și a vitezei de reacție în situațiile complicate. Dacă ai o zi aglomerată la serviciu nu bea sucuri acidulate, ci savurează o ceașcă de ceai Oolong pentru a obține cele mai bune rezultate.

 
5. Previne cancerul

Compușii polifenolici din componența ceaiului previn dezvoltarea celulelor maligne în special la nivelul stomacului. Ceaiul Oolong stopează procesul de formare a celulelor canceroase și distruge agenții genotoxici înainte ca aceștia să înceapă să deterioreze țesutul sănătos.
De asemenea, cercetătorii au constatat că, în cazul femeilor, 2 cești de ceai Oolong în fiecare zi reduc riscul de cancer ovarian cu până la 50%. 

 
6. Tratează eficient eczemele

În urma studiilor efectuate s-a observat că această băutură aromată are un rol esențial și în ameliorarea aspectului pielii. Astfel, pacienții care suferă de eczemă vor obține rezultate vizibile dacă beau ceai Oolong de 3 ori pe zi, timp de cel puțin 6 luni.
Ceaiul reface echilibrul pielii și o protejează de acțiunea nocivă a factorilor externi. 

 
7. Reduce stresul

Cercetătorii din Japonia au demonstrat că un consum regulat de ceai Oolong reduce stresul și simptomele asociate cu până la 40%. Această băutură diminuează agitația, îngrijorarea sau anxietatea și te ajută să te concentrezi mai ușor asupra aspectelor importante. În același timp, combate acneea pe fond de stres, precum și crampele, durerile abdominale sau diareea cauzate de emoții sau îngrijorare excesivă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod