Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți complet la sare

Mulți dintre noi ne-am concentrat pe consumul unei cantități cât mai mici de sare și, în unele cazuri, l-am ignorat complet, deoarece sarea este considerată dăunătoarea pentru sănătatea noastră. Ei bine, acest lucru nu este adevărat.

Sarea este un electrolit important care ne ajută corpul să funcționeze normal. Așadar, dacă ai decis să eviți sarea, asigură-te că nu o elimini complet din alimentația ta.

Există multe diete care recomandă evitarea consumului de sare, de aceea, este important să cunoști efectele unui conținut scăzut de sodiu și să înțelegi cum va reacționa corpul la această schimbare.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți complet la sare

 

 

Ai putea începe să te îngrași


Sarea iodată este importantă pentru hormoni. Dacă întrerupi complet aportul de sare, sursele de iod vor deveni limitate.

Ca urmare, s-ar putea să începi să te îngrași, să ai fața umflată, pielea uscată și să te confrunți cu slăbiciune musculară și oboseală.

Îți poate afecta inima


S-a dovedit că o dietă săracă în sodiu oferă multe beneficii, în special pentru persoanele cu probleme cardiace. Dar, acest lucru s-ar putea să nu fie valabil în cazul tuturor, mai ales dacă inima ta se află într-o stare bună de sănătate. Studiile demonstrează că dacă consumăm prea puțină sare și, de asemenea, prea multă sare, poate agrava afecțiunile inimii deja existente.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi. 10 beneficii

 

Poate crește rezistența la insulină


Studiile au arătat că atunci când nu primim suficient sodiu în dieta noastră, acesta poate afecta rezistența la insulină. Asta înseamnă că organismul nostru nu va răspunde bine la insulină și ar putea duce la creșeterea glicemiei.

Posibile semne de deshidratare


Când nivelurile de sodiu scad drastic, este posibil să apară simptome care sunt foarte asemănătoare cu deshidratarea. Așadar, e posibil să ai gura uscată, să te simți amețit, să îți fie sete și să mergi mai rar la baie.

S-ar putea să simți greață


Să nu consumi deloc sare poate avea un impact major asupra nivelului de colesterol. Deși acest lucru nu are de obicei simptome timpurii, acesta poate ataca alte părți ale corpului, inclusiv inima. Unul dintre simptomele pe care le-ai putea remarca este greața. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod