Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane în fiecare zi

Cui nu-i plac bananele? Sunt dulci, aromate şi au o consistenţă cremoasă. De aceea, se numără printre cele mai iubite fructe.
Nu doar că sunt delicioase, dar bananele au numeroase proprietăţi benefice pentru organism. Iată care sunt acestea:

Au proprietăţi anticancerigene

Bananele conţin o proteină din grupul citokinelor care are proprietăţi anticancerigene. Fructele bine coapte conţin o concentraţie mai mare a acestei substanţe, fiind recomandat să consumi banane care au pete pe coajă sau coajă de culoare mai închisă.

Combat crampele musculare

Deficienţa de minerale este una dintre cauzele de apariţie a crampelor musculare şi a cârceilor. Alimentele bogate în potasiu şi magneziu, aşa cum sunt şi bananele, previn crampele musculare.
Acesta este şi motivul pentru care sportivii le includ în alimentaţia lor.

Menţin sănătatea rinichilor

Alimentele bogate în potasiu contribuie la menţinerea sănătăţii rinichilor. Potrivit unui studiu citat de broghtside.me, consumul regulat de banane reduce riscul de apariţie a celulelor maligne la nivelul rinichilor cu până la 40%.

Protejează inima

O dietă bogată în potasiu este recomandată celor care au presiunea sanguină ridicată şi sunt predispuşi la apariţia afecţiunilor cardiovasculare. 1,3 grame de potasiu pe zi previne riscul apariţiei problemelor cardiace cu până la 26%.
Pentru a obţine această cantitate de potasiu, ar trebui să consumi două, trei banane pe zi, în funcţie de greutatea lor.

Curăţă vasele de sânge

Colesterolul este principala cauză de obstrucţie a vaselor sanguine, ceea ce conduce ateroscleroză. Bananele conţin sunstanţe numite fitosteroli, care pot reduce nivelul colesterolului, menţinând sănătatea sistemului vascular.

Protejează stomacul

Bananele sunt recomandate persoanelor care suferă de probleme gastrice. Acestea conţin o enzimă ce stimulează producţia mucusului care protejează pereţii stomacului.

Sunt o sursă de energie

Conţinutul semnificativ de vitamine şi minerale transformă bananele într-un aliment excelent pentru un plus de energie. Carbohidraţii simpli pe care îi conţin îţi oferă energie instant.


Îţi oferă o stare de bine

Bananele stimulează producţia de dopamină, cunoscut şi ca hormonul fericirii. Conţin vitamine din grupul B, care au un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Bananele se află pe lista alimentelor pe care ar trebui să le consumi atunci când ai o stare proastă.

Te ajută să slăbeşti

Aceste fructe conţin un tip de amidon care previne depunea grăsimii, stimulând arderea caloriilor, fiind un aliat important în timpul antrenamentelor fizice. Înlocuieşte gustările dulci cu o banană şi vei reuşi să slăbeşti mult mai uşor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod