Fulgi de ovaz

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz

Terci de ovaz

Vei avea mai multă energie

Ovăzul furnizează carbohidrați care conferă mai multă energie. De asemenea, conferă sațietate și te împiedică să faci alegeri alimentare nesănătoase. 


Te ajută să slăbești

Consumul zilnic de terci de ovăz stimulează metabolismul și accelerează procesul de slăbit. Dacă îți faci un obicei să consumi zilnic terci de ovăz la micul dejun vei constata că riscul de a face excese culinare va fi mult mai mic. Poftele culinare nesănătoase nu apar atât de des și reușești să slăbești sănătos. Carbohidrații din ovăz se digeră lent, reglând astfel apetitul și împiedicând fluctuațiile bruște ale glicemiei.
Ovăzul te ajută nu numai să accelerezi metabolismul, dar mai are un rol extrem de important: el împiedică acumularea grăsimilor și a toxinelor în corp.


Scade nivelul colesterolului rău

Tot beta-glucanul este substanța responsabilă de acest efect spectaculos pe care ovăzul în are în corpul nostru. Dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz, beta-glucanul va ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău. De asemenea, datorită conținutului bogat în acid linoleic și fibre solubile, fulgii de ovăz scad nivelul trigliceridelor. Acești nutrienți curăță arterele de grăsimi și te protejează de bolile grave de inimă. 


Vei avea o digestie mult mai bună

Experții recomandă un consum zilnic de fibre (25-35 de grame) pentru a avea o digestie excelentă. O porție mică de ovăz furnizează o cantitate mare de fibre și ajută persoanele care suferă de constipație. 



Cum poți să mănânci fulgii de ovăz?


Cea mai simplă metodă de a consuma fulgii de ovăz este prin amestecarea lor cu iaurt/lapte bătut/lapte vegetal, iar în funcție de gusturile tale folosești diverse topping-uri (nuci, semințe, fructe uscate, fructe proaspete, pudră de cacao, unt de arahide). 

Fulgii de ovăz fierți cu o cantitate dublă de apă sau lapte vegetal se transformă într-o budincă delicioasă care scade colesterolul și te ajută să ai o digestie excelentă. Terciul de ovăz se poate combina cu banane pentru a-i conferi dulceață, precum și diverse alte topping-uri (unt de arahide, fructe și nuci). 

Dacă ești mereu pe fugă dimineața, poți să apelezi la un alt preparat pe bază de fulgi de ovăz.
Pune de seara într-un borcan ermetic fulgi de ovăz, semințe de chia, o banană pisată cu furculița, lapte obișnuit sau vegetal, amesteci bine și lași amestecul la frigider peste noapte. Dimineața vei avea gata o budincă delicioasă pe care o poți combina cu diverse alte fructe pentru fibre sau nuci/unt de nuci pentru proteine. 

De asemenea, fulgii de ovăz îi poți folosi pentru a face cookies sau brioșe, în variantă mai sănătoasă fără făină albă rafinată. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dumitru Mihali pe 19 Mar 2019, 15:05
    Nevoia de rețete

    Vedem oferte pentru cumpărarea fulgilor de ovăz, dar nu sunt rețete pentru preparare. Sunt unele însă foarte scurte, fără explicatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod