Ce să nu mănânci la micul dejun?

Micul dejun pune bazele alegerilor alimentare corecte pentru tot restul zilei. Nu lăsa alimentele nepotrivite să-ți saboteze sănătatea și silueta.
Contează foarte mult ce consumi la micul dejun pentru că, pornind de la impulsul de energie pe care-l creezi cu această masă, vei fi tentat sau nu să cedezi deliciilor culinare întâlnite până seara. 

 
Iată ce ar trebui să ocolești la micul dejun pentru a avea un tonus excelent până la finalul zilei:

 
1. Cerealele cu un conținut redus de fibre

Variantele de cereale cu mulți carbohidrați și zahăr și cu foarte puține fibre vor crește glicemia, iar după aceea zahărul din sânge va scădea drastic, creând irascibilitate și pofte alimentare intense. Este recomandat să alegi cereale care conțin cel puțin 3g de fibre la o porție și să plusezi această cantitate cu ajutorul germenilor de grâu, fructelor de pădure, semințelor de in și al fulgilor de migdale.

 
2. Clătitele, napolitanele sau pâinea prăjită congelate

Majoritatea variantelor de clătite, pâine prăjită sau napolitane congelate conțin exclusiv carbohidrați rafinați, care nu sunt deloc consistenți și îți vor afecta puterea de concentrare. Foarte rar conțin cereale integrale, chiar dacă ambalajul spune acest lucru.
Cel mai bine este să citești etichetele cu atenție și să alegi numai opțiunile sănătoase.

 
3. Batoanele pentru micul dejun

Majoritatea batoanelor create pentru a fi consumate la micul dejun au mult zahăr, puține proteine și aproape zero fibre. Consumă numai batoanele care au mai puțin de 5g de zahăr și cel puțin 5g de proteine.

 
4. Smoothie-urile cumpărate de la magazin

Smoothie-urile disponibile la supermarket conțin puține fructe și legume, fiind compuse mai ales din zahăr sau sirop de glucoză-fructoză. Dacă le vei bea în fiecare dimineață te vei expune unui risc crescut de hipertensiune arterială și îngrășare. La mijlocul dimineții îți va fi foarte foame și cresc șansele să alegi gogoși sau chips-uri. Cel mai bine este să-ți prepari chiar tu un smoothie.
Vei ști exact ce ingrediente ai folosit și poți adăuga spanac și semințe de in pentru a-l face mai consistent.

 
5. O cană de iaurt dietetic

Nu înseamnă că nu trebuie să consumi produse lactate, ci pur și simplu că este prea puțin. Ai nevoie de minimum 400 de calorii pentru a preveni poftele alimentare apărute pe parcurs, așa că este bine să combini iaurtul cu ½ cană de fulgi de ovăz, afine și 1-2 linguri de semințe de floarea soarelui.

 
6. Un pahar de suc

Există multe persoane care își închipuie că un pahar de suc de fructe poate fi considerat mic dejun. De fapt vei consuma mulți carbohidrați, în principal zahăr, fără să-i echilibrezi cu alte alimente. Același lucru se aplică și sucurilor de legume. Au prea puține proteine și nu au cum să-ți țină de foame timp îndelungat.
Este recomandat să combini sucul cu un sandviș cu unt de arahide și un măr.

 
7. O ceașcă de cafea

Multe persoane care nu mănâncă de dimineață beau o cafea, la care adaugă multe ingrediente care cresc foarte mult totalul de calorii, în lipsa proteinelor sau fibrelor. Cafeina îți va da un impuls de energie pe moment, dar în niciun caz nu te poate susține până la ora prânzului.

 
8. O gogoașă

Cu zahăr, carbohidrați rafinați și grăsimi hidrogenate, gogoșile cu siguranță nu sunt o opțiune inspirată la micul dejun. Le poți savura ocazional în weekend, dar în niciun caz nu este recomandat să faci acest lucru în fiecare zi. Atunci când decizi să guști una, combin-o cu nuci crude sau un ou fiert pentru a minimiza impactul negativ asupra glicemiei.

 
9. Pâine prăjită cu unt

Pâinea crocantă cu unt este o opțiune rapidă pentru diminețile aglomerate, dar după 45 de minute îți va fi foame din nou. Feliile de pâine nu conțin suficiente proteine și, în loc de unt, este mai bine să le consumi alături de o omletă cu legume.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod