Ce să mănânci la cină? 5 combinaţii rapide, sănătoase şi ieftine

Spaghete cu spanac şi ou, peşte cu lămâie sau legumele la cuptor cu piept de pui sunt câteva dintre opţiunile rapide şi sănătoase. Descoperă şi alte combinaţii bune!
Ţi se întîmplă des să ajungi acasă de la muncă şi să nu ai nici cea mai vagă idee ce să mănânci la cină? Poate nu vrei să comanzi nimic de la un restaurant sau eşti prea obosită să găteşte reţete complicate... Ai vrea să mănânci la cină ceva simplu, sănătos, dar care să nu necesite mult timp de preparare. Iată cinci dintre cele mai bune combinaţii din care poţi să alegi în funcţie de gusturile tale:


1. Peşte la cuptor cu lămâie şi unt


Fileurile de peşte pot să fie o variantă rapidă pentru o cină gustoasă şi sănătoasă. Înveleşte-le în foaie de copt, pune felii de lămâie şi bucăţi de unt peste ele şi lasă-le 15 minute în cuptorul încins! Vei obţine foarte rapid o cină care nu îţi compromite dieta, este uşoară şi pe care o poţi asocia cu o mulţime de legume preferate făcute la abur (amestec mexican, mazăre congelată, spanac tras la tigaie cu usturoi).



2. Spaghete integrale cu spanac şi ou


Această combinaţie este una hrănitoare, conferă saţietate, fiind o combinaţie perfectă de fibre, proteine şi carbohidraţi complexi. Spanacul se trage la tigaie cu puţin ulei şi usturoi, după care se amestecă cu spaghetele fierte al dente şi se ornează cu un ou.


3. Cartofi dulci copţi şi umpluţi cu fasole


Dacă îţi plac cartofii dulci poţi să-i speli bine şi să-i crestezi înainte de a-i introduce la cuptor. Până când se coc cartofii poţi să prepari o umplutură pentru ei folosind fasole din conservă, ceapă, ardei şi condimente trase la tigaie.

4. Legume la cuptor cu piept de pui

 


O tavă plină cu legume colorate şi bucăţi de piept de pui poate să fie una dintre cele mai simple mese de preparat. Trebuie doar să aşezi pe tavă legumele preferate printre bucăţile de pui şi să stropeşti totul cu puţin ulei. Se introduce tava la cuptor, după care se asezonează după plac cu sare, piper şi condimentele preferate.

5. Orez la tigaie cu legume


Orezul integral se fierbe separat, adăugând în apă câteva cuişoare şi o felie de lămâie pentru aromă. Între timp poţi să foloseşti un pachet de amestec mexican congelat alături de o ceapă pe care să le sotezi folosind puţină apă şi ulei.

După ce a fiert şi l-ai scurs, orezul se pune în tigaie peste legume şi se asezonează după gust. Opţional se pot face separat ouă jumări pe care să le amesteci cu orezul şi legumele pentru un plus de saţietate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod