Mic dejun nutritiv

Ce să mănânci dimineaţa ca să ai energie? 8 idei pentru un mic dejun nutritiv

Fulgii de ovăz, ouăle, seminţele de chia şi avocado sunt câteva dintre ingredientele care nu trebuie să-ţi lipsească de la micul dejun ca să ai energie toată ziua.

Dacă nu mai ştii ce să mănânci dimineaţa ca să ai energie îţi recomandăm aceste 8 idei pentru un mic dejun nutritiv şi săţios! Unele reţete le poţi prepara de seara, astfel încât să nu ai nicio scuză ca să sari dimineaţa peste micul dejun. Importanţa micului dejun a fost demonstrată de nenumărate ori, iar beneficiile aduse sunt imense. Micul dejun te ajută la slăbit, deoarece stimulează metabolismul şi vei arde mai multe calorii pe parcursul zilei, te energizează din bună dimineaţă şi te va ajuta să faci alegeri alimentare echilibrate.


Cum să te obişnuieşti să nu mai sari peste micul dejun?


Trebuie să incluzi micul dejun în rutina ta zilnică, deoarece vei constata de îndată beneficiile pe care le aduce. Ca să îţi intre în obişnuinţă trebuie să începi cu paşi mici şi să ţii cont de câteva trucuri care te pot ajuta:

Pregăteşte de seara o variantă pentru micul dejun

Dacă dimineaţa te mobilizezi mai greu este de preferat să-ţi pregăteşti micul dejun de seara. Lasă-ţi în frigider un sandviş gata preparat sau un terci de ovăz/amarant/quinoa pe care îl poţi încălzi dimineaţa.

Astfel, nu-ţi va lua mai mult de 10 minute cu prepararea şi consumarea micului dejun, iar dacă eşti pe fugă poţi să iei sandvişul cu tine, chhiar şi terciul pe care să-l mănânci la serviciu.

Mănâncă puţin la început

În prima săptămână ţi se va părea o adevărată corvoadă să mănânci la micul dejun, însă pe măsură ce aplici zilnic acest obicei vei constata că lucrurile se schimbă. Astfel că în primele zile mănâncă orice îţi face poftă, chiar şi în cantităţi foarte mici.

Pune în geantă o gustare

O pungă cu un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate se poate purta cu uşurinţă în geantă.

Smoothie atunci când eşti pe fugă

Pune în blender lapte/lapte vegetal, fulgi de ovăz, seminţe de in, o banană, puţină scorţişoară şi un alt fruct preferat.

Păstrează la birou soluţii de back-up

Un borcan cu unt de arahide, rondele din orez integral expandat, banane, mere, cereale integrale, mix de nuci/seminţe/fructe uscate sunt câteva dintre ingredientele pe care le poţi ţine în sertarul de la birou şi să le foloseşti ca soluţii de urgenţă.


Ce să mănânci dimineaţa ca să ai energie? 8 idei de mic dejun nutritiv


Dacă rămâi în pană de idei şi nu mai ştii ce să mănânci dimineaţa, iată 8 idei pentru un mic dejun sănătos şi echilibrat:


Omletă rapidă în cană




Clătite americane nutritive şi săţioase




Brioşe cu legume şi ouă pe care le poţi face de seara




Fulgi de ovăz lăsaţi la înmuiat peste noapte - 3 variante




Smoothie cu fructe de pădure şi ovăz




Terci de ovăz în 5 variante




Toast în 12 variante




Budincă din seminţe de chia cu scorţişoară

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod