Ce să mănânci ca să-ți întărești imunitatea rapid: 6 alimente

Vitamina C este o substanță nutritivă care se regăsește în mai multe alimente. În organism, vitamina C se comportă ca un antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi.
Vitamina C ajută corpul să absoarbă mai bine fierul, care este critic pentru funcția normală a sistemului imunitar. Deși alimentele bogate în vitamina C nu vor elimina simptomele gripei sau răcelii, consumul lor regulat poate ajuta la prevenirea bolilor. Există și alte modalități prin care alimentele pot combate infecțiile și întări răspunsul imunitar.
 

Iată ce să mănânci dacă vrei să-ți întărești imunitatea rapid 


1. Ardei jalapeño


Ardeii jalapeño sunt atât de iuți datorită unui compus numit capsaicină, care este o vedetă în lumea nutriției. Capsaicina acționează ca un agent antiinflamator și poate ameliora simptomele artritei. Unele cercetări sugerează că pot, de asemenea, să stimuleze metabolismul.
Poți adăuga ardei jalapeño în guacamole pentru o aromă mai iute.

2. Lămâi


Lămâile au un conținut bogat de bio-flavonoide, compuși care ucid radicalii liberi ce cauzează cancer. Acestea oferă, de asemenea, vitamina C corpului, putând satisface jumătate din necesarul zilnic dintr-un singur fruct. Poți adăuga astfel zeamă de lămâie la mese pentru a-ți proteja organismul împotriva răcelilor și altor infecții. Un mod simplu de a consuma doza zilnică de vitamina C este prin apa cu lămâie, fie rece sau călduță. Lămâia stoarsă dă un gust mai bun și legumelor gătite la aburi.

3. Mere


Oamenii care mănâncă un măr pe zi au nevoie de mai puține prescripții medicale pentru medicamente, potrivit unui studiu din 2015. Consumatorii obișnuiți de mere sunt supuși unui risc mai mic de a dezvolta simptome de astm bronșic, datorită unui flavonoid numit khellin, care poate deschide căile respiratorii.
Merele sunt, de asemenea, bogate în fibre, putând ajuta la reducerea inflamației care apare în cazul infecțiilor. Ca bonus, sunt hrana perfectă atunci când vrei să te simți sătul. Pentru a transforma merele într-o gustare mai energizantă, poți să le tai felii și să le consumi alături de unt de arahide sau de migdale. Este recomandat să mănânci mere organice, pe care să le speli bine înainte de a le consuma. Un studiu recent a constatat că puțină apă și bicarbonat de sodiu îndepărtează reziduurile de pesticide de pe fructe.

4. Supă de pui


Se pare că știința sprijină acest remediu pe bază de plante. Supa de pui ajută la calmarea simptomelor răcelilor, probabil datorită faptului că zeama caldă subțiază mucusul nazal, făcând mai ușoară eliminarea acestuia.
Supa, în general, hidratează organismul și este o masă perfectă pentru momentul în care ești răcit. Atunci când prepari o supă de pui, nu uita să adaugi și alte alimente bogate în nutrienți, cum ar fi morcovii, ceapa și ierburile proaspete.

5. Usturoi


Usturoiul aduce multe beneficii organismului. Aroma sa picantă vine de la compușii cu sulf, inclusiv alicina. Oamenii de știință cred că alicina poate bloca enzimele implicate în infecții, unele studii sugerând că mâncarea usturoiului poate preveni răceala. Poate fi mai ușor să mănânci usturoi gătit cu alte alimente, deși unii oameni cred că usturoiul pe stomacul gol poate acționa ca o pastilă. Cercetările au corelat, de asemenea, consumul de usturoi cu un risc mai scăzut de cancer de stomac, colon și esofag.
Pentru a stimula imunitatea organismului, adaugă usturoi în marinate și legume prăjite.

6. Salvie


Salvia, care poate fi folosită pentru a prepara ceaiuri, este un remediu vechi folosit pentru durerile în gât, tuse și răceli. Un studiu elvețian a constat că folosirea salviei alături de alte plante precum echinaceea poate ajuta la ameliorarea iritației gâtului. Poți amesteca salavia cu brânză de capră și ouă pentru o omletă aromată. 
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALAINDELON pe 29 Iul 2018, 08:53
    Si BUNE, si RELE in acelasi articol evesque ...

    Alea rele ... 1.Supa de pui si - in general - orice emulsie de grasime in apa sunt printre cauzele depunerilor pe artere. APA din ele, dilueaza Acidul Clorhidric si deci acesta nu mai "sparge" grasimea. Intrestinul subtire nu poate dizolva molecule de grasime asa de mari si deci se depun pe artere. 2. Usturoiul in cantitati MICI nu face decat sa mirosi ingrozitor ... Cantitatea minim utila este de 6 - 7 capatani de usturoi zilnic ... Singura posibilitate de tratament real, este izolarea la tara, la aer, vreme de minimum sase luni ... Eu si familia mea de patru copii, plus nevasta, cand mancam asa ceva, o faceam VINERI si SAMBATA dimineata ... Sambata seara, Duminica dimineata, Duminica seara si Luni dimineata ne spalam cosntiincios ... Plus uleiuri parfumate ... Ca inca se mai simtea de cei din jur ... 3. OMLETA ... Ca orice aliment natural, odata incalzit pentru prajire sau fierbere (deci PESTE 100 de Grade Celsius) nu mai este decat Ceva artificial, gustos, este drept, dar nociv prin faptul ca supune organismul la eforturi de a digera ceva pentru care nu are enzime ... Nici unul dintre Escrocii Stiintifici medicali nu a studiat in detaliu CE anume se intampla si cu ce consecinte cand ii dai corpului sa proceseze materii poe care nu a avut cum sa invete sa le proceseze in decursul Evolutiei de MILIOANE de ani, inainte de a incepe sa gateasca alimentele ... Atunci a inceput SI Degenerarea Biologica a Raselor Umane ...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod