Ce este făina de cocos și ce poți găti cu ea

Făina de cocos devine din ce în ce mai populară, pe măsură ce îi sunt descoperite beneficiile aduse sănătății.

Pe lângă acestea, făina din nucă de cocos nu conține gluten, transformând-o în alternativa perfectă la făină pentru persoanele care suferă de boala celiacă, au o sensibilitate la gluten, diabet zahar sau probleme digestive. Această făină are un conținut bogat în fibre, proteine și grăsimi sănătoase. De asemenea, are un conținut scăzut de zahăr, calorii și carbohidrați digerabili. Făina din nucă de cocos se face prin eliminarea uleiului și a apei din nuca de cocos. Apoi, miezul alb se macină și se transformă într-o făină de culoare gălbui deschis.

Cum să folosești făina de cocos?

Făina de cocos poate fi folosită atât pentru preparate dulci, cât și pentru preparate sărate. Aceasta este neîndulcită și are un miros ușor de cocos.

Cu toate că are o textură și un aspect aerisit atunci când este uscată, făina din nucă de cocos devine destul de densă atunci când este gătită. De aceea, este important să cerni făina înainte de a găti cu ea. Față de alte tipuri de făina, cea de cocos absoarbe mai multă apă, așa că s-ar putea să îți "usuce" rețetele tradiționale. Este recomandat să o folosești în combinație cu alte tipuri de făină sau cu ouă. Poate fi folosită și pentru a îngroșa supele sau în loc de pesmet. 

Atunci când gătești cu făină din nucă de cocos, trebuie să folosești un raport egal de făină-lichid, ceea ce înseamnă că la 2 linguri de făină vei adăuga 2 linguri de apă.

Apa va fi absorbită ușor în timpul procesului de coacere. Poți folosi și ulei de cocos împreună cu această făină pentru a te bucura de și mai multe beneficii. Proprietatea de absorbție este perfectă pentru obținerea unor produse dense, precum pâinea.

Ce poți găti cu făina de cocos?

Poți profita de beneficiile nutriționale ale făinii de cocos prin includerea sa în rețetele unor alimente precum: brioșe cu căpșuni, pâini cu texturi dense, brioșe simple, chifle cu scorțișoară, clătite, negrese, trufe, iar lista nu se oprește aici.

De asemenea, poți folosi această făină și pentru a face o crustă de pizza, pentru a uni compoziția burgerilor vegetali sau chiftelelor, pentru un mic dejun bogat în proteine cu ouă la cuptor.

Dacă ai o sensibilitate la gluten, suferi de boala celiacă sau doar vrei să elimini cerealele din alimentația ta, asigură-te că făina din nucă de cocos pe care o cumperi are inscripționat pe ambalaj că este fără gluten.

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod