Cele mai scumpe dulciuri din lume

Cât de mult iubești deserturile? Cele mai scumpe dulciuri din lume te vor pune pe gânduri

Ai plăti sume impresionante pentru a savura deserturi exclusiviste pe care ți le vei aminti toată viața? Prețul poate fi asociat cu ingredientele rare sau cu rețetele secrete, care te captivează de la prima înghițitură. Cele mai scumpe dulciuri din lume îți pot goli conturile, dar vor finaliza orice masă în mod artistic și elegant.
Tuturor ne place să încheiem o masă delicioasă cu un desert apetisant dar cum ai reacționa dacă prețul lui ar depăși orice așteptări? Deserturile datează din anul 3000 î.Hr, iar în antichitate se obișnuia să se amestece fructele și nucile cu miere pentru a obține un gust bun. Producția zahărului a început în Evul Mediu, când era furnizat numai familiilor bogate din cauza prețului ridicat. De asemenea, înghețata a fost inventată în China în anul 3000 î.Hr, iar vanilia a fost creată din floarea de orhidee și a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii din Mexic. Ciocolata a fost descoperită de exploratorii europeni în America Centrală și Mexic, iar la acel moment era consumată sub formă de băutură condimentată.
Plăcinta cu mere a apărut în 1381, iar de atunci deserturile au devenit tot mai complexe. Nu sunt doar gustoase, ci pot avea și beneficii pentru sănătate, de exemplu reducerea stresului, aportul de vitamine și minerale și stimularea producției de serotonină. 
Cele mai scumpe dulciuri din lume duc prețurile la superlativ, dar gustul intens pe care ți-l oferă este foarte greu de ignorat.
Indiferent dacă ți se par extravagante sau chiar ești dispus să le testezi, să știi că această listă precis va conține câteva ingrediente irezistibile pentru tine.

 
Iată care sunt cele mai scumpe dulciuri din lume:

 
1. La Madeline au Truffle: 250 de dolari

  La Madeleine Truffle

Este un desert preparat de faimosul ciocolatier Knipschildt în Norwalk, Connecticut. O singură trufă costă 250 de dolari, iar dacă îți este poftă de mai multe va trebui să plătești 2.600 de dolari pentru 450g de trufe. Printre ingredientele aromate se numără vanilia, uleiul de trufe, smântâna cremoasă și ciocolata neagră Valrhona. Din păcate nu poți comanda pe loc acest deliciu, ci va trebui să-l ceri în avans, dar efortul va merita datorită gustului uimitor. 

 
2. Beyond Gourmet Jelly Beans: 500 de dolari

Beyond Gourmet Jelly Beans 

Acest desert ingenios a fost creat de David Klein și nu conține arome artificiale sau coloranți. Vei putea savura 10 arome diferite de jeleuri ambalate într-o cutie de cristal și îmbrăcate cu un strat de foiță de aur de 24 de carate.

 
3. Golden Opulence Sundae: 1.000 de dolari

Golden Opulence Sundae 

Această înghețată este servită la restaurantul „Serendipity 3” din New York.
Are un gust intens obținut cu ajutorul caviarului Grand Passion, trufelor de ciocolată, păstăilor de vanilie din Tahiti și a stratului de foiță de aur de 23 de carate. Toppingul cu zahăr și fulgi de aur te va cuceri iremediabil. Înghețata a fost înscrisă în Cartea Recordurilor pentru prețul ei impresionant, iar restaurantul primește aproximativ o comandă pe lună pentru acest desert. Poți păstra o amintire a răsfățului inedit deoarece ți se permite să iei cu tine cupa de cristal Baccarat Harcourt în care este servit și care valorează 350 de dolari.

 
4. Brioșa Golden Phoenix: 1.000 de dolari

Golden Phoenix Cupcake 

Dacă preferi o brioșă în loc de înghețată poți cheltui tot 1.000 de dolari pentru a savura o variantă excepțională. Prețul este atât de ridicat pentru că se folosesc păstăi de vanilie rare din Uganda, ciocolată italiană și căpșuni scufundate în aur lichid comestibil. Poți servi acest desert exclusivist la cofetăria Bloomsbury din mall-ul din Dubai.

 
5. Absurdity Sundae: 60.000 de dolari

Absurdity Sundae 

Înghețata costă atât de mult pentru că vei fi dus cu avionul la clasa întâi tocmai pe Muntele Kilimanjaro din Tanzania și cazat la un hotel de 5 stele pentru a te bucura de gustul unic.
În acest loc ți se va pregăti înghețata folosindu-se gheață de pe vârful muntelui. În afară de gheața foarte rară înghețata conține banane, sirop și vinuri rare, fiind servită cu linguri fabricate în 1850. Dacă anunți cu cel puțin o zi înainte poți beneficia și de un spectacol de violoncel în timp ce te delectezi cu desertul aparte.

 
6. Prăjitură cu fructe și diamante: 1,72 milioane de dolari

Diamond Fruitcake 

 

Probabil că vei cumpăra sau prepara cel puțin o prăjitură cu fructe de fiecare dată când vin sărbătorile, dar magazinul „Takashimaya” din Tokyo, Japonia, a dus eleganța deserturilor la un nivel greu de egalat prin prezentarea unei prăjituri cu fructe și diamante. Este decorată cu 223 de diamante, care au 170 de carate în total. Din păcate nu este destinată consumului, dar merită să o admiri pentru că a durat 6 luni să fie proiectată și o lună să fie preparată. 

 
7. Căpșuni Arnaud: 9,85 milioane de dolari

Strawberries Arnaud 

Desertul cu un preț incredibil este servit de restaurantul „Arnaud” din New Orleans. Deși desertul lor obișnuit pe bază de căpșuni costă numai 9 dolari, această variantă extravagantă a fost creată de Ziua Îndrăgostiților pentru fondatorii localului. 
În afară de căpșuni desertul conține fulgi de aur comestibil de 24 de carate, frișcă, înghețată de vanilie și o combinație de șampanie și lichior de calitate excepțională.
Un motiv suplimentar pentru prețul de 9,85 milioane de dolari este includerea alături de desert a unei cutii cu design magnific în care se găsește un inel de logodnă cu un diamant albastru de 10,06 carate creat de MS Rau Antiques, care este așezat în aceeași farfurie cu desertul, la baza cupei.
 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod