Cartofi prăjiți mai sănătoși: o rețetă fără ulei

Cui nu-i plac cartofii prăjiți? Însă alimentele gătite într-o baie de ulei nu sunt recomandate, mai ales dacă vrei să faci cât mai puține vizite la doctor de-a lungul vieții.
De aceea, ne-am gândit că ai putea încerca această rețetă de cartofi prăjiți gătiți fără ulei. Însă nu te mira dacă vor dispărea de pe masă mai repede decât te-ai aștepta. Sunt un deliciu pe care fiecare membru al familiei vrea să-l încerce. Iată cum poți face și tu cartofi prăjiți mai sănătoși!

Ingrediente:


5 cartofi roșii
1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
sare

Mod de preparare

Dificultate: redusă

Timp preparare: 50 de minute

Cartofii se clătesc și se curăță de coajă. Se taie în jumătăți, după care se feliază în formă de pai cu grosimea de 1 centimetru.
Acest lucru îți va permite să faci cartofi prăjiți cu un exterior mai crocant și un interior moale. 

Unii bucătari preferă să înmoaie înainte cartofii în apă rece timp de 30 de minute, proces care atrage amidonul și apa din cartofi, făcându-i mai puțin sensibili la aburi și înmuiere. Alții insistă că lăsarea la aburi a cartofilor înainte de a-i introduce în cuptor are aceleași rezultate.

Indiferent că îi lași la aburi sau la înmuiat, asigură-te că scurgi foarte bine cartofii de apă, înainte de a-i pune în tavă.
Îi poți tampona cu șervețele de bucătărie, după care îi poți lăsa deoparte pentru încă 15 minute. Se condimentează cu sare, piper sau ierburi, dacă dorești. De asemenea, poți pune și usturoi praf.

Pornește cuptorul la 230 grade Celsius și preîncălzește tava de copt. Tava ar trebui să fie foarte fierbinte înainte să pui cartofii pe ea. Ulterior, se adaugă cartofii și se lasă la cuptor pentru 15-20 de minute. Se întorc pe celelalte părți și se mărește căldura la cuptor la 260 grade Celsius în ultimele 10 minute.

Sfat:

Căldura și circulația aerului pe suprafața cartofilor este foarte importantă pentru obținerea texturii crocante.
De aceea, dacă îngrămădești cartofii în tavă, s-ar putea să nu ai rezultatele dorite. În schimb, pune un singur strat de cartofi, cu cel puțin jumătate de centimetru distanță între cartofi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod