Berea

In ultima perioada medicii se confrunta cu o dilema, deoarece acestia nu stiu daca sa recomande consumul de bere
Atat omul de rand, dar si persoanele specializate au auzit de beneficiile acestei bauturi, atat pentru sanatatea corporala, cat si pentru frumusete. Mai mult, cele mai recente studii demonstreaza ca berea nu este tocmai o bautura de care trebuie sa te feresti, deoarece pe langa faptul ca ajuta la slabit, aceasta are un rol important in reglarea tiroidei.

 
Berea in lupta cu tiroida

Reglarea tiroidei cu ajutorul berii este posibila numai daca urmaresti niste reguli, care in combinatie cu zaharurile pe care le contine si unii produsi de fermentatie pot obliga organismul sa reactioneze mult mai prompt atunci cand exista un surplus caloric in alimentele consumate. Organismul nostru are un ceas intern, care are diferite ritmuri biologice asa cum sunt, de exemplu, cresterea si scaderea concentratiei de glucoza din sange la anumite ore. Drept urmare, exista posibilitatea ca un aliment bogat in calorii sa contina principii care interactioneaza cu ritmul nostru biologic, determinand stimularea secretiei de sub piele.

Berea contine o serie de compusi de fermentatie inruditi cu alcoolul etilic, substanta care, dupa ce patrunde in sange, actioneaza asupra unor glande. Influenta cea mai evidenta este cea asupra glandei tiroide, glanda cu rol important in metabolsimul grasimilor. Astfel, consumul de bere intr-o anumita perioada a zilei, care coincide cu secventa din ciclul de secretie al tiroidei poate creste descarcarea de hormoni tiroidieni. Mai exact, substantele antioxidante din hamei si malt pot preveni cancerul gastrointestinal, de tiroida si de gat. Efectul hormonilor tiroidieni se resimte atat asupra grasimilor din sange, cat si asupra celor din hipoderm (stratul de sub piele).


Berea are mai putine calorii decat un gram de carbohidrati

Mai pe intelesul tuturor, berea contine mai putine calorii decat un gram de carbohidrati sau proteine, pe care le luam din alimente si este o sursa de fibre solubile derivate din malt. Un litru de bere contine aproximativ 20% din cantitatea zilnica recomandata de fibre, iar unele tipuri de bere contin pana la 60%. Deci, nici nu mai incape indoiala ca acest lucru are un efect pozitiv: reduce digestia si absoarbe alimentele; scade nivelul de colesterol (ceea ce duce la diminuarea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare).

Influenta glandei tiroide este extrem de importanta in ceea ce priveste functionarea normala a organismului uman. Tiroida afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, vazul, starea psihica si multe altele. Cu toate ca influentele acesteia sunt considerabile, glanda tiroida, dar mai ales afectiunile sale nu sunt indeajuns de cunoscute populatiei.
 

Berea distruge vitamina C

Putini consumatori de bere stiu ca aceasta este considerata un aliment multifunctional, datorita continutului moderat in alcool etilic si a compusilor care ofera protectie organismului uman. Totodata, berea contine o cantitate importanta de magneziu, seleniu, fosfor, biotina si vitamine din grupul B, insa distruge vitamina C.


Cum aflam daca suferim de o afectiune a tiroidei?

De regula, persoanele care sufera de afectiuni ale glandei endocrine au:
  • variatii ale nivelului energetic;
  • intoleranta la frig sau caldura;
  • variatii ale tonusului muscular;
  • labilitate emotionala sau probleme cu greutatea corporala.

Cea mai intalnita afectiune tiroidiana este hipotiroidismul, adica atunci cand tiroida nu produce o cantitate de hormoni suficienta. Mai putin frecventa este si conditia de tiroida hiperactiva, sau hipertiroidismul, care apare cand glanda produce mai multi hormoni decat este necesar. Daca sunt bine tratati, pacientii suferind de afectiuni tiroidiene pot duce o viata normala, activa, insa daca afectiunile sunt netratate, afecteaza sistemul cardiovascular, sistemul de reproductie si alte organe interne majore.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudiu pe 26 Mar 2013, 00:00
    teoretic berea nu ingrasa .

    berea nu ingrasa si e probat de mine ... si . de multi prieteni .. problema berii este acidul . care la fel ca si la bauturi gen sucuri ..... o parte din gazul din bere se depoziteaza in grasime .. ceea ce ajuta oarecum si spunem ca ne ingrasa .. dar o alta mare parte se expulzeaza .... singura problema e ca avem gaze :=)))))

    0
    0

  • iulia plo pe 4 Mar 2010, 14:13
    berea

    _Eu nu prea cred ca berea slabeste,ci din contra..Acum vad ca apar fel si fel de informatii fie adevarate .fie nu...Dupa parerea mea ar trebui informatii mult mai solide,asa k nu stiu ce sa cred..si dovezi..dar pana atunci fiecare crede ce vrea.._

    0
    0

  • szuciu florica pe 23 Oct 2009, 20:05
    hipofunctie a glandei tiroide

    AM CONSTATAT CA BEREA CHIAR ESTE BUNA PENTRU TIROIDA DEOARECE SI EU MAI LUAM DIN BEREA LUI SOTU SI SIMTEAM CA NU MAI AM DURERI IN GIT SAU UN OFTAT GREU

    0
    0

  • ionela pe 17 Sep 2007, 17:35
    nu stiu ce sa ma cred

    DACA AR PUTEA cineva sa dovedeasca ca berea nu ingrasa ar fi super.

    0
    0

  • didi pe 24 Aug 2007, 23:51
    Slabeste?!!!??

    Eu una nu am auzit decat ca ar ingrasa...Ca de-aia zic barbatii ca <>...Ar fi foarte interesant daca s-ar dovedi real ceea ce scrie.

    0
    0

  • maria pe 23 Aug 2007, 20:33
    berea!!

    Stiu ,ca berea are in compozitia ei si hamei care e o planta medicinala! da berea fara alcool da are efect bun!Adica e un calmant excelent dar in cantitate mica adica 250 de mililitri seara la culcare , dar stiu ca mai si ingrasa !! Asa ca nu e recomandata sa bei mereu ci sa alternezi vorbesc pentru efectul de calmant cu ceai de tei sau un pahar de lapte la culcare!!

    0
    0

  • george pe 23 Aug 2007, 16:47
    despre bere

    Bun asa dar ce reguli sunt? Cate beri pe zi?

    0
    1

  • Ana pe 23 Aug 2007, 09:52
    bere

    Exista si bere fara alcool..asa ca nu cred ca se incurajeaza consumul de alcool..

    0
    0

  • stanescu_iulia pe 23 Aug 2007, 09:26
    berea

    eu stiam oarecum ca berea e benefica pt organism insa nu stiam exact cum si la ce e buna. intr-adevar consumata moderat si in anumite conditii ar face minuni. stiu ca la un moment dat germanii in urma unor studii se gandeau sa treaca berea la medicamente si sa recomande ca fiecare german sa bea nu mai stiu exact cat si cum si in ce conditii bere. multumim tuturar celor care fac un efort pt sanatatea nostra. informatiile sunt extrem de utile (mai ales unor persoane ca mine avide dupa cunostinte de genu). medicina naturista e foarte vasta si ar fi bine sa apelam mai des la ea. a fost f utilizata in trecut pe cand cunostintele in domeniul pastilelor erau prea putin dezvoltate. rezultatele medicinii naturiste sunt si au fost mereu uluitoare. iulia

    0
    0

  • eliza fati pe 23 Aug 2007, 09:18
    hormonii din bere

    nu s-a stabilit ca berea contine hormoni feminini...si ca defapt este chiar responsabila de luarea in greutate odata ce este consumata regulat ..?!

    0
    0

  • daiana pe 23 Aug 2007, 03:33
    bere?!

    am citit in mai multe reviste k berea ingrasa foarte mult....acum vad k reduce colesterolul...ar trebuie facute afirmatii clare...asa cine sa mai stie ce e bn si ce nu e?:))

    0
    0

  • adina_svetlana pe 22 Aug 2007, 14:33
    consumul de alcool

    Ca si cum romanul mai avea nevoie de incurajari pentru a creste consumul de bere!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod