Beneficiile semințelor de in

Vrei o modalitate ușoară și delicioasă prin care să-ți stimulezi aportul nutritiv zilnic? Beneficiile semințelor de in sunt perfecte pentru dieta ta de zi cu zi. Iar prin metodele adecvate de preparare, vei realiza că aceste semințe sunt de neînlocuit.
De ce beneficii ale semințelor de in te poți bucura?

1. Stimulează sănătatea părului și pielii


Semințele de in conțin o categorie de grăsimi care oferă beneficii pielii și părului prin furnizarea vitaminei B și grăsimilor esențiale. Acestea reduc uscarea ce cauzează mătreața. De asemenea, pot ajuta la ameliorarea acneei, rosaceei și eczemelor. Semințele de in pot ameliora și ochii roșii.

2. Oferă un aport important de antioxidanți


Antioxidanții regăsiți în semințele de in sunt cunoscuți sub denumirea de lignani. Aceștia sunt polifenoli din fibre, care oferă beneficii anti-îmbătrânire și echilibrează nivelurile hormonale.
Polifenolii susțin creșterea bacteriilor sănătoase în intestin și pot ajuta la eliminarea candidozei. Au și proprietăți antivirale și antibacteriene, reușind să consolideze sănătatea sistemului imunitar.

3. Îmbunătățesc sănătatea digestivă


Unul dintre motivele pentru care semințele de in sunt atât de benefice pentru sănătatea oamenilor este concentrația lor de mucilag, care este o fibră gelatinoasă solubilă în apă și care ajută la absorbția nutrienților.

4. Reduc riscul apariției anumitor tipuri de cancer


S-a speculat faptul că semințele de in pot reduce riscul de apariție a cancerului de sân și că, în unele cazuri, inversează efectele. Cei trei antioxidanți regăsiți în semințele de in echilibrează în mod natural hormonii și sunt extrem de importanți pentru sănătatea femeilor.
De asemenea, inul este cunoscut pentru lupta pe care o duce împotriva cancerului de colon, la prostată și ovarian.

5. Ameliorează menopauza


Datorită capacităților de echilibrare a nivelurilor de hormoni, inul și derivații din in sunt văzuți ca un elixir pentru femeile care trec prin perioada menopauzei, deoarece aceste produse au proprietăți estrogenice. Au fost demonstrate și abilitățile lor de a reduce bufeurile.

6. Aduc beneficii cardiovasculare


Grăsimile prezente în in au proprietăți antiinflamatorii extraordinare și pot proteja vasele de sânge de eventualele deteriorări. De asemenea, acestea ajută la reducerea semnificativă a nivelului colesterolului și la menținerea arterelor libere de orice blocaj.

7. Tratează sindromul de tunel carpian


În momentul în care este aplicat direct pe încheieturile mâinilor, uleiul realizat din semințe de in poate reduce în mod semnificativ progresia sindromului de tunel carpian și, în unele cazuri, chiar poate inversa acțiunile acestei afecțiuni.

Acum că ai aflat care sunt beneficiile semințelor de in, încearcă să le incluzi mai des în dieta ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod