Beneficiile pudrei de spirulină

Beneficiile pudrei de spirulină

Probabil că ai auzit până acum de spirulină, însă te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile pudrei de spirulină?
Oamenii au început recent să conștientizeze numeroasele sale beneficii, cum ar fi capacitatea de a-ți întări sistemul imunitar, echilibra pH-ul și îmbunătăți digestia. Mai jos, poți afla mai multe despre beneficiile pudrei de spirulină.

Care sunt beneficiile pudrei de spirulină pentru sănătatea ta?

1. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge


Există o serie de studii efectuate pe animale, care indică faptul că spirulina este la fel de eficace precum unele medicamente pentru diabet zaharat, ajutând pacienții să controleze nivelul zahărului din sânge. Un alt studiu realizat cu ajutorul unui eșantion de 25 de persoane care suferă de diabet zaharat de tip 2 confirmă cât de benefică este spirulina pentru această condiție.

2. Ameliorează simptomele alergiilor


Dacă suferi de alergii și ai simptome cum ar fi strănutul, congestia nazală și mâncărimile, pudra de spirulină te poate ajuta să ameliorezi aceste simptome, deoarece s-a dovedit eficientă în cazul rinitei alergice.

3. Luptă împotriva cancerului oral


Studiile sugerează faptul că printre beneficiile pudrei de spirulină este inclusă și lupta împotriva cancerului oral. Într-un studiu realizat pe un eșantion de 87 de persoane cu leziuni precanceroase la nivelul gurii, un procent de 45% de persoane au consumat 1 gram de pudră de spirulină pe zi și s-a înregistrat o regresie completă a leziunilor.

4. Îmbunătățește forța și rezistența musculară


Pentru a preveni oboseala musculară și leziunile care apar atunci când faci exerciții, trebuie să consumi alimente cu proprietăți antioxidante. Spirulina are un conținut bogat de antioxidanți.
În plus, studiile au ajuns la concluzia că spirulina poate avea efecte de prevenție asupra leziunilor musculare și poate mări performanța exercițiilor.

5. Ajută la reglarea tensiunii arteriale


Conform unui studiu realizat în Mexic, administrarea a 4,5 grame de pudră de spirulină pe zi poate reduce tensiunea arterială atât la bărbați, cât și la femei.

6. Ajută la reglarea nivelului colesterolului


Un nivel ridicat al colesterolului indică faptul că ești predispus la apariția bolilor de inimă. Din fericire, există modalități naturale de scădere a nivelului colesterolului, cum ar fi consumul pudrei de spirulină.
Un studiu în care persoanele au consumat 8 grame de spirulină pe zi, timp de 16 săptămâni, a ajuns la concluzia că nivelul colesterolului a fost redus semnificativ.

De asemenea, nu au fost înregistrare efecte secundare ale consumului pudrei de spirulină, dacă aceasta provine din surse sigure.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod