suc de portocale

Băutura pe care nu ar trebui să o consumi niciodată pe stomacul gol

Până acum, probabil că ți se părea normal să bei un pahar cu suc de portocale la micul dejun, pe lângă cafea și un mic dejun copios. Însă probabil că va trebui să te gândești de două ori înainte data viitoare când vei vrea să bei suc de portocale. Iată de ce este aceasta băutura pe care nu ar trebui să o consumi niciodată pe stomacul gol!

Care este băutura pe care să nu o bei pe stomacul gol?


Potrivit unei noi cercetări realizate de o echipă din cadrul Universității Princeton, consumul de suc de portocale pe stomacul gol copleștește sistemul digestiv și dăunează bacteriilor bune prezente în intestin. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în fructoză, care nu poate fi procesată de intestinul subțire după perioade îndelungate de pauză, adică la prima oră a dimineții. Acest lucru duce la o revărsare a sucului în intestinul gros, ficat sau colon, unde vine în contact cu microbiomul care nu este de acord cu zahărul.
Microbiomul a fost conceput să nu interacționeze vreodată cu zahărul, după cum a explicat profesorul Joshua D. Rabinowitz, de la Universitatea Princeton.

De îndată ce bei sucul, microbiomul intră în contact cu un nutrient extrem de puternic, pe care nu a fost niciodată conceput să-l întâlnească. Ca rezultat, autorii studiului recomandă menținerea la minimum a dozei de zahăr, inclusiv fructoza, și numai după mese. Există o diferență fiziologică fundamentală în ceea ce privește modul în care se prelucrează cantitățile mai mici de zahăr în organism.

Studiul a fost publicat pentru prima dată în revista Cell Metabolism.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod