Ardeiul iute, un aliat de nadejde in curele de slabire

Inca nu esti multumita de silueta ta si parca un kilogram, doua, in minus nu ar strica. Un mare ajutor in dieta ta este ardeiul iute, sustin oamenii de stiinta. Ardeiul iute ajuta la accelerarea metabolismului, arde caloriile in plus si suprima apetitul.
Inca nu esti multumita de silueta ta si parca un kilogram, doua, in minus nu ar strica. Un mare ajutor in dieta ta este ardeiul iute, sustin oamenii de stiinta. Ardeiul iute ajuta la accelerarea metabolismului, arde caloriile in plus si suprima apetitul.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, Los Angeles, responsabila de acest efect uimitor este capsaicina, substanta care da gustul picant ardeiului. Jumatate din participantii la studiu au luat pastile cu DCT (dihidrocapsiat), substanta care prezinta aceleasi efecte ca si capsaicina, fara insa a da senzatie de arsura ca ardeieul iute. Persoanelor carora li s-a administrat pastile cu DCT au ars de doua ori mai multe calorii fata de cei care au primit placebo.

"DCT a crescut arderea de calorii dupa masa. Cresterea a fost de aproximativ 100 de calorii arse pe zi la o femeie cu o greutate de 50 de kilograme si 200 de calorii la un barbat de 90 kilograme.
De asemenea si arderea grasimilor a fost accelerata,"
a declarat pentru WebMD autorul studiului, dr. David Heber.

Acest studiu vine ca o continuare a altor cateva studii care au aratat ca ardeii iuti imbunatatesc metabolismul si reduc apetitul.

La studiu au participat 51 de barbati si femei, cu obezitate, care au fost supusi unui regim de doar 800 de calorii zilnic. Regimul sarac in calorii a fost principalul motiv pentru scaderea in greutate, spun cercetatorii.

Tipul de DHT folosit in studiu nu se gaseste pe piata, insa aceleasi efecte se pot obtine prin cunsumul de ardei iute sau a mancarurilor picante care il contin. Acesta poate fi folosit ca ajutor in dieta de slabit.

Potrivit oamenilor de stiinta, ardeiul ajuta la arderea grasimilor datorita caldurii provocate de capsaicina. Aceasta stimuleaza productia de endorfine si adrenalina in organism si creste rata metabolismului dupa masa.


Ce alte beneficii ofera consumul de ardei?


Protejeaza impotriva radicalilor liberi. Ardeii, indiferent de culoarea lor, reprezinta o sursa bogata de nutrienti, precum vitamina C si A, antioxidanti care impreuna pot neutraliza radicalii liberi. Radicalii liberi joaca un rol important in formarea colesterolului in artere si astfel pot duce la aparitia aterosclerozei si a bolilor de inima, a durerilor si problemelor de articulatii intalnite la osteoartrita si artrita reumatoida.
Oferind acesti puternici antioxidanti, ardeiul poate ajuta in prevenirea sau reducerea unor simptome ale acestor afectiuni, eliminand sursa problemei.

Reduc riscul afectiunilor cardiovasculare. Ardeiul mai contine si vitamina B6 si acid folic, util persoanelor cu ateroscleroza si boli de inima provocate de diabet. Aceste vitamine sunt foarte importante pentru reducerea nivelului ridicat de homocisteina. S-a demonstrat ca un nivel mare de homocisteina poate afecta vasele de sange si este asociat cu un risc mare de atacuri de inima si infarcturi.

Ofera protectie impotriva cancerului. Ardeiul contine licopen, carotenoid care s-a demonstrat ca lupta impotriva cancerului de prostata, cervical, vezica si pancreas. Studiile recente arata ca persoanele care au dieta scazuta in licopen prezinta un risc mai mare de a dezvolta aceste tipuri de cancer.

Protejeaza plamanii. Daca esti fumator sau daca esti expus in mod frecvent la fum de tigara, alimentele bogate in vitamina A iti pot salva viata, conform studiilor conduse de Universitatea din Kansas.
In timp ce studia legatura dintre vitamina A, inflamarea plamanilor si emfizemul, Richard Baybutt, profesor de nutritie a descoperit ca benzopirenul, substanta cancerigena gasita in fumul de tigara, provoaca carenta de vitamina A. Cercetarile anterioare efectuate de Richard Baybutt au aratat ca lipsa vitaminei A poate duce la aparitia emfizemului.

Previn cataracta. Ardeiul are un rol de protectie impotriva cataractei, oferit probabil de vitamina C si beta-caroten. Leguma de culoare rosie asigura si necesarul de fitonutrienti precum luteina si zeaxantina, care ofera protectie impotriva degenerescentei maculare, principala cauza de orbire la persoanele in varsta.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Chilliburner pe 25 Iul 2012, 13:53
    Chilliburner acum disponibil si in farmacii!

    Acum ne gasiti in farmaciile Remedia si Plafar! Mai multe detalii pe chilliburner(.)ro

    1
    0

  • Irinuk_Marin pe 13 Iul 2012, 13:59
    miscare si suplimente

    fetelor, vara mananc ardei iute dar nu in cantitati mari :)). am avut noroc cu suplimentul Chilliburner, arde grasimile si scade pofta de mancare!e sooper cand esti la dieta, iau o capsula inainte de a face miscare si pana acum am slabit 2 kg in juma de luna, astept sa vad peste o luna cum sta treaba! popescu valentina berea nu ingrasa daca se bea in fiecare zi, daca bei o bere la 2-3 zile nu ingrasa....cel putin io asa stiu!spooor

    0
    0

  • popescu valentina pe 18 Iun 2010, 14:19
    cura de slabire???

    nu m-ai cred in nici o cura de slabire cu niciun produs,cit ar fi de simpla.am incercat tot felul de cure si aproape nici un rezultat.berea ingrasa ?unii zic da,altii nu.cum e corect?

    0
    3

  • popescu valentina pe 18 Iun 2010, 14:12
    pareri despre eva.ro

    as dori sa ma inscriu la eva.ro.mi se pare interesant tot ceea ce apare pe aceasta adresa.imi place.succes in continuare.

    1
    1

  • fulga pe 17 Iun 2010, 10:38
    ardeiul iute

    importanta este cantitatea de ardei care trebuie consumata intr-o zi si cum trebuie administrat,doze,inainte sau dupa mese? pentru a obtine intradevar rezultate

    6
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod