Aloe vera - un miracol pentru ficat

Efectul vindecator Aloe vera are un rol important in vindecarea tesuturilor deteriorate. Glucomananul este, de asemenea, ingredientul principal responsabil pentru calitatile hidratante si vindecatoare ale acestei plante. Acest glucomanan, alaturi de alte elemente constituente ale plantei Aloe, accelereaza procesul de vindecare a suprafetelor vatamate.

Prezenta prostaglandinelor si a acizilor grasi esentiali in Aloe vera a reprezentat o descoperire uimitoare. Aloe vera are capacitatea naturala de a transforma acizi grasi esentiali in prostaglandine (protectori ai sanatatii).


Aceasta proprietate este foarte rara in cazul unei plante, insa este de foarte bun augur pentru noi. Acidul gras esential de importanta maxima din aceasta planta este acidul gamma-linoleic. Acest acid are un rol foarte important in vindecarea ranilor si impotriva inflamarii tesuturilor organismului. In felul acesta, prezenta acizilor grasi, ca si componente biochimice reprezentative, constituie inca un argument pentru calitatile vindecatoare ale plantei Aloe vera.

De asemenea, Aloe vera grabeste procesul de regenerare a tesuturilor prin stimularea fibroblastelor, celule care sunt foarte raspandite in tesuturile conjunctive si sunt responsabile cu producerea colagenului.


Colagenul stimuleaza formarea de noi tesuturi. Hormonii vegetali de crestere din Aloe, de exemplu: acidul giberelic, ajuta si ei la vindecarea ranilor, imbunatattind pocesul de sinteza a proteinelor.

Principalii constituenti
Descoperiri clinice
Efectul antiinflamator
Intareste sistemul imunitar
Menopauza
O multime de beneficii
Cum sa consumam Aloe?
Chestionar in ceea ce priveste remediul Aloe
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Octavia pe 9 Dec 2010, 18:06
    Aloe vera pentru acnee

    Buna ziua, Va propun sa incercati un program cu produse pe baza de Aloe Vera. Sunt putini cei ce stiu ca in unele cazuri ingrijirea cosmetica se poate efectua la domiciliu; sunt putini cei ce stiu sa se exprime corect, precizand daca este vorba despre accidentele tenului cu comportament mixt-gras, formele clinice de acnee, foliculite, stafilococii, furuncule si flegmoane... De aceea, iata cum ar trebui intelese si abordate corect faptele... \"Cosurile\" afecteaza adolescentii in proportie de 85%, femeile peste 30 ani in proportie de 30%. Caracterul familial (gemenii prezinta eruptii identice), factorii de stres, soarele... agraveaza aceste imperfectiuni cutanate. Vinovat este foliculul pilo-sebaceu! Secretia sebacee normala este de 1-2 g/zi, variaza cu varsta, este mediata hormonal si nervos, reflecta activitatea androgenica a individului, este foarte scazuta pana la pubertate, cand devine maxima si este incetinita la batrani. Treptat, unele tenuri cu comportament mixt-gras inregistreaza o dereglare accentuata a glandelor sebacee tradusa prin aspect unsuros si pori dilatati (faza de hiperseboree). La majoritatea adultilor cu aceasta tipologie cutanata sebumul se scurge liber pe fata, insa uneori apar fenomene de retentie sebacee ce pot conduce la acnee, cu atat mai severa cu cat sebumul este mai abundent. In faza urmatoare (faza keratinizarii anormale a foliculului pilo-sebaceu) se formeaza dopuri ce astupa porii - comedoane deschise (puncte negre, vizibile, inestetice, ce evolueza rar spre inflamare) si comedoane inchise sau microchisti (puncte albe, putin vizibile, localizate predilect la nivelul barbiei, predispuse inflamatiei). Aceste leziuni nu lasa cicatrici. Ulterior, in faza proliferarii bacteriene apare inflamatia caracteristica finala, datorata florei bacteriene, in special Propionibacterium acnes fiind cel care \"digera\" sebumul si produce substante ce favorizeaza procesele inflamatorii si infectioase - papulo-pustule grave - ce pot determina aparitia cicatricilor (uneori monstruoase, corectabile doar prin peeling chimic sau chirurgie estetica). Ceea ce va propun eu este sa fiti onesti fata de voi insiva! Lasati natura sa va ajute, dati o sansa superbelor produse cu proprietati de asanare si cicatrizare rapida a focarului infectios sa isi demonstreze efectele reparatorii recunoscute de milenii! Nu mai traumatizati bietele \"cosuri\", pentru ca veti irosi sansele oferite de aloina cu efect antibacterian prezenta in Aloe vera! Pentru mai multe informatii: natural.aloe.products@gmail.com. Va doresc sa luati o alegere inspirata!

    0
    0

  • costica pe 13 Nov 2010, 17:21
    aloe vera

    intradevar este miraculos...dar oare ajuta si la eliminarea cosurilor?

    0
    1

  • dorina pe 17 Iul 2009, 07:56
    aloe vera

    consum aloe si suplimente nutritive din anul 2000. Am rezolvat multe probleme medicale(grave), fara operatie ex. boala polichistica, chist ovarian, rinichi. fibrom uterin, hernie de disc.urmez in continuare cu nature min, pentru osteoporoza. Acum sotul meu a fost depistat cu hepatita virala C.dupa trei luni de la depistare, sau dat inapoi transaminazele cu 50%(spre vindecare), continuam tratamentul cu aloe si suplimentele nutritive de la aceasta firma 'ALOE VERA FOREVER PRODUCS' in componenta suplimentelor , a urmat urmatoarele; probiotic, esentiale, echinaceia. toate la un loc, dezintoxica organismul, mareste imunitatea,ajuta pancreiasul sa produca interferon. in concluzie ficatului nu trebuie sa-i dai tratament de sinteza,deja produce toxine ficatul prin nefunctionalitatea lui corecta. Aloe este bun dar cumparat de la firma de renume si mai ales fiti atenti la concentratie/ procent la %.. forever are 97% aloe.

    3
    0

  • mery pe 5 Apr 2008, 19:30
    Miracol

    Este o planta miraculoasa, merita sa o avem in casa.

    8
    0

  • Adina pe 5 Apr 2008, 14:14
    Aloe

    Ce cantitate ar trebui sa ai in ghivece, ca sa faci un tratament? E absurd. Si asa e foarte scump, stiu ca am luat si ai nevoie de doua sticle/luna pentru a fi un tratament eficient.

    4
    0

  • angelica_covase pe 5 Apr 2008, 09:46
    Aloe vera

    Se poate consuma si in stare naturala [cruda]?

    15
    3

  • matasariu elena pe 25 Feb 2008, 13:34
    O multime de beneficii

    Este miraculos efectul aloiei eu am slabit cu ajutorul gelului daca doriti relatii adresa mea pufielena@yahoo.com

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod