salata

Alimentele care previn aciditatea gastrică

Aciditatea gastrică este o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Însă te poți baza pe alimentele care previn aciditatea gastrică, dacă vrei să renunți la nenumăratele tratamente cu medicamente și stările proaste de sănătate. Iată care sunt acestea!
Care sunt alimentele care previn aciditatea gastrică?

1. Ghimbirul


Consumat cu moderație, ghimbirul reprezintă unul dintre cele mai bune alimente pentru aciditatea gastrică. Acesta a fost folosit de-a lungul timpului ca un antiinflamator și tratament pentru afecțiunile gastro-intestinale. Rădăcina de ghimbir poate fi curățată, tăiată sau rasă cu ușurință. O poți folosi atunci când gătești sau adăuga în smoothie-uri.

2. Aloe vera


Planta de aloe vera este faimoasă pentru proprietățile sale naturale de vindecare și se pare că tratează și aciditatea gastrică. Aceasta este disponibilă ca plantă, iar frunzele și forma sa lichidă sunt uneori vândute separat în magazinele de specialitate.

3. Salata


Salata reprezintă masa primară pentru persoanele care suferă de aciditate gastrică, deși roșiile și ceapa ar trebui evitate, precum și brânza și dressing-urile cu un conținut ridicat de grăsimi. Dressing-urile pe care le foloșeti pot avea ceva acid sau gras în ele, dar este recomandat să pui cel mult o lingură măsurată, nu estimată, în salată.

4. Feniculul

Feniculul are un pH de 6,9 și reprezintă un aliment perfect pentru refluxul de acid. În plus, pare a îmbunătăți și funcția stomacului.

Această legumă crocantă are un gust unic și o poți adăuga într-o salată cu rucola și spanac. Este perfectă și pentru preparate cu pui.

5. Rădăcinile și legumele verzi


Conopida, broccoliul, fasolea verde și sparanghelul sunt alimente grozave pentru aciditatea gastrică. Cam toate rădăcinile și legumele verzi sunt recomandate pentru persoanele care urmează această dietă.

6. Țelina


Țelina nu are aproape niciun fel de calorii datorită conținutului ridicat de apă și, de asemenea, este o alegere bună dacă ai un reflux de acid. Este și un inhibitor al apetitului și o sursă excelentă de hrană.

7. Pătrunjelul


Timp de mii de ani, pătrunjelul a fost folosit ca plantă medicinală pentru tratarea stomacului și ca ajutor în ceea ce privește digestia.

8. Bananele

Bananele reprezintă gustarea perfectă, iar pH-ul lor de 5,6 le transformă într-un aliment ideal pentru persoanele care au un nivel ridicat al acidității gastrice. Cu toate acestea, aproximativ 1% dintre aceste persoane au constatat că starea lor de sănătate a fost înrăutățită de banane.

Așa că este important să reții că ceea ce funcționează pentru majoritatea oamenilor s-ar putea să nu meargă și pentru tine.

 

 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod