Alimente pe care trebuie să le consumi zilnic

Un stil de viață sănătos nu poate fi întreținut la fel de ușor precum ai crede.
Trebuie să-ți faci timp pentru o vizită la sală sau măcar pentru câteva exerciții acasă, să reziști poftelor nesănătoase, să consumi mineralele și vitaminele de care are nevoie organismul tău și să nu lași stresul să te afecteze prea mult (chiar deloc ar fi recomandat). Puțină practică și o răbdare pe măsură te pot ajuta să atingi obiectivele pe care ți le-ai propus. Dieta sănătoasă face și ea parte dintr-o viață sănătoasă, iar anumite alimente consumate zilnic nu vor face decât să-ți întărească sistemul imunitar și să te ajute să faci față mai ușor problemelor.
Iată care sunt aceste alimente!

5 alimente recomandate pentru un stil de viață sănătos


1. Verdețurile


Cu alte cuvinte, spanac, varză și rucola. Legumele cu frunze verzi oferă o cantitate mare de vitamine, minerale și fibre organismului tău, în fiecare zi. Le poți include în omletă la micul dejun, în salate la prânz și în garnituri la cină, pentru a ajuta organismul să obțină un aport zilnic de fitonutrienți. Pentru un conținut mai mare de substanțe nutritive, încearcă să alegi legumele cu frunze verde închis. 

2. Nucile


Nucile conțin antioxidanți care pot curăța toxinele din corpul nostru, fitochimicale care reduc nivelul colesterolului, precum și o cantitate ridicată de antiinflamatoare, precum acizi grași omega-3. Studiile au ajuns la concluzia că nucile te pot ajuta să-ți controlezi greutatea, prevenind foamea care te convinge să alegi gustările nesănătoase și mâncatul în exces. 

3. Ouăle


Ouăle nu s-au bucurat întotdeauna de cea mai bună reputație, însă noile cercetări au dezvăluit faptul că aceste alimente consumate la micul dejun pot fi mai sănătoase decât ne-am imaginat vreodată. Ouăle reprezintă o sursă uimitoare de proteine.
Colesterolul conținut de ouă prezenta motive de îngrijorare pentru multe persoane, însă acesta crește, de fapt, nivelul colesterolului bun din organism.

4. Fructele de pădure


De la căpșuni la mure, toate aceste mici fructe nu sunt doar delicioase, ci vin la pachet și cu o cantitate remarcabilă de substanțe nutritive. Fructele de pădure reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Indiferent dacă alegi fructe congelate sau proaspete, le poți adăuga la micul dejun, în iaurt sau ca gustare.

5. Avocado


A zis cineva guacamole? Fructul de avocado conține grăsimi sănătoase, adică grăsimi mononesaturate bune pentru inimă. Acestea pot reduce riscul apariției bolilor de inimă și te pot ajuta să ajungi la un nivel de sațietate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod