Alimentația sănătoasă începe de dimineaţă: Micul dejun te apără de diabet

Prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, spune că micul dejun este esenţial pentru menţinerea sănătăţii


"Tot pentru reducerea riscului de diabet zaharat, alegeți untul de arahide în locul cremei de ciocolată/ gemului pe pâine. Alegeți pâinea integrală în locul pâinii albe, orezul brun în locul celui alb, paste din cereale integrale în locul celor rafinate Alegeți grăsimile nesaturate (ulei de măsline, rapiță, porumb sau floarea-soarelui) în locul grăsimilor saturate (unt, alte grăsimi animale, ulei de nucă de cocos sau palmier)", explică președintele Societății Române de Diabet.

Un mic dejun sănătos poate fi compus din ceai/cafea neîndulcite sau apă; pâine integrală, orez sau alte produse; unt de arahide; ouă (fierte, ochiuri în apă); iaurt neîndulcit (cu nuci, semințe, fructe proaspete; fruct proaspăt (măr, pară, portocală, piersică); cereale integrale, cu conținut scăzut de zahăr; legume; lapte hipolipidic; nuci și semințe; pui/curcan la grătar; pește; brânză (porție mică); șuncă, mezeluri (porție mică), relatează Agerpres.

Un mic dejun nesănătos conține sucuri de fructe, piureuri de fructe; pâine albă, produse de patiserie, croissante; gem, miere, cremă de ciocolată; băuturi îndulcite; iaurt cu fructe (dulci); majoritatea cerealelor; alimente prăjite; lapte cu arome.




Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod