Alimentația sănătoasă începe de dimineaţă: Micul dejun te apără de diabet

Micul dejun ajută la controlul apetitului și al glicemiei, atât la adulți, cât și la copii, arată prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

"Omiterea micului dejun se asociază cu creșterea ponderală. Micul dejun sănătos scade riscul de diabet zaharat tip 2", a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, citat de Agerpres.

Potrivit specialistului, pentru un mic dejun sănătos trebuie să alegem apă sau cafea/ceai neîndulcite, în locul sucurilor de fructe sau băuturilor îndulcite.

Putem reduce riscul de diabet mâncând cel puțin trei porții de legume pe zi, inclusiv legume cu frunze verzi (spanac, salată verde, varză).

De asemenea, trebuie să servim trei porții de fructe proaspete pe zi.

Președintele Societății Române de Diabet ne recomandă să alegem nuci, un fruct proaspăt sau iaurt fără zahăr, ca și gustare. Zilnic, o femeie este indicat să consume o porție de alcool, iar un bărbat maxim două porții. Prof. univ. dr. Maria Moța ne îndeamnă să alegem carnea albă slabă, din păsări de curte sau fructe de mare, în locul cărnii roșii sau procesate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod