Alimentatia potrivita grupei sanguine AB

Grupa AB este cea mai rar intalnita grupa sanguina (2-5% din populatie) si reprezinta fuziunea dintre caracteristicile grupei A si cele ale grupei B. Persoanele care au aceasta grupa sunt foarte adaptabile la conditiile de mediu sau la orice tip de dieta, au un tract digestiv sensibil, un sistem imunitar foarte tolerant si raspund foarte bine la stres.

Alimente permise

Daca ai grupa AB, probabil ai observat ca organismul tau nu asimileaza asa cum trebuie ceea ce mananci. Asta se intampla deoarece nu ai suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale si acestea se depoziteaza sub forma de grasime.

Este bine sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure sau, foarte benefic pentru tine, peste: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci, acestea constituind o importanta sursa de proteine.
In plus, se pot consuma cat mai des.

Este recomandat sa utilizezi uleiul de masline in locul grasimilor animale sau al uleiurilor rafinate.

Zilnic, trebuie sa consumi legume si fructe. In primul rand, iti vor asigura necesarul de substante nutritive si, in al doilea rand, au un rol esential in prevenirea afectiunilor cardiace, imbunatatirea sistemului imunitar si chiar prevenirea cancerului.

Legumele indicate pentru regimul tau alimentar sunt: castravetii, vinetele, sfecla, telina, pastarnacul, conopida, morcovii, ciupercile, usturoiul si verdeturile. La fructe, lista este mai variata: struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamai, smochine si grapefruit.

Organismul tau tolereaza foarte bine produsele lactate, in special: iaurtul, smantana degresata, branza feta sau mozarella.
Poti consuma cereale: orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, paine de secara sau paine din faina de soia.

Mirodeniile si condimentele iti sunt foarte benefice, mai ales: sarea de mare, patrunjelul, hreanul si sosul de soia.

Poti consuma zilnic ceaiuri din plante: musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese si ceai verde, pe care il poti inlocui din cand in cand cu cafea, in cazul in care esti consumatoare de "licoarea magica". Este indicat sa consumi si cate un pahar de vin rosu pe zi.

Daca ai grupa AB si vrei sa elimini cateva kilograme, incearca sa consumi peste, produse lactate si legume verzi.

Alimente nepermise

Este de preferat sa eviti carnea de pui si carnea de vita, produsele din carne afumata sau conservata, iar daca ai probleme cu greutatea, eliminarea produselor pe baza de grau si porumb este indicata.


Este bine sa renunti la ardei si masline, la unele fructe: portocale, mango, banane si la unele produse lactate: lapte batut, branza camembert, parmezan, lapte integral, unt.

Pentru regimul tau alimentar, nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si nici bauturile alcoolice distilate, sucurile sintetice sau ceaiul negru.

Numai respectand dieta corespunzatoare grupei tale sanguine vei putea sa iti mentii zilnic sanatatea la cote optime.
In articolul urmator vei primi informatii despre regimul alimentar potrivit grupei sanguine O.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bordea anisoara pe 21 Mai 2015, 13:00
    Buna ziua doresc sa cunosc alimentele benefice pentru a reduce cateva chilograme

    as dori sa stiu daca pot consuma paine cu seminte,si daca pot consuma ceaiuri si care sunt acestea.... va multumesc anticipat!

    0
    0

  • george pe 21 Aug 2013, 06:38
    painea de secara

    Painea de secara se face cu un adaos substantial din faina de tip bread sau integrala etc dar care in combinatie cu secara dau o paine neomogena care se farama si e greu de manipulat Ce nu stiu este care tip de faina integrala se potriveste pentru painea de secara pentru a obtine o paine omogena ce sa nu se destrame Daca stii trimite-mi te nrog informatia Eu sunt in California si poate i-mi dai ceva caracteristici sa o pot descoperi aici Multe multumiri anticipate George

    0
    0

  • BANCILA ELENA pe 4 Feb 2013, 14:23
    ALIMENTATIA ADECVATA PENTRU GRUPA AB4

    BUNA ZIUA. AS DORI SA STIU CARE SUNT ALIMENTELE BENEFICE PENTRU ORGANISMUL MEU.

    11
    0

  • radu pe 30 Apr 2009, 12:04
    alimentatia pentru grupa ab4

    vreau sa invat ,la batrinete,sa maninc corect

    5
    0

  • radu pe 30 Apr 2009, 12:02
    alimentatia pentru grupa ab4

    vreau sa invat ,la batrinete,sa maninc corect

    2
    1

  • Florin11 pe 22 Mai 2008, 11:42
    Interesant

    si eu am vazut unele alimente care nu-mi fac bine...dar le ador (banane,carne de pui,vita...si mai multe) dar in rest....e destul de exact :)

    5
    0

  • nicoleta pe 23 Mar 2008, 19:49
    ab4

    nimic nu arata ca grupa de sange ab4 e pro sau contra ceva... articolul de sus arata ca orice recomandare fie ca e pentru cele ce vor sa slabeasca fie pentru cele ce vor sa lupte cu celulita...nimic stiintific documentat. Slab!

    2
    2

  • DANIELA NADOLU pe 18 Mar 2008, 09:14
    trebuie sa slabesc neaparat

    am hernie de disc si trebuie sa slabesc neaparat,dar nu am voie sa fac efort fizic

    0
    1

  • craioveanu mariana pe 1 Mar 2008, 10:54
    alimentatie gr ab

    e bine de stiut.chiar imi placeau cateva alimente nepermise...ce sa fac?imi fac chiar atat de rau?mersic!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod