Alege gustari sanatoase, in functie de preferinte

Indiferent ca te afli la lucru, in oras sau acasa, in fata televizorului, tentatia de a lua o mica gustare se poate dovedi mai puternica decat planurile tale de a te rezuma la cele trei mese (dietetice)...

Indiferent ca te afli la lucru, in oras sau acasa, in fata televizorului, tentatia de a lua o mica gustare se poate dovedi mai puternica decat planurile tale de a te rezuma la cele trei mese (dietetice) pe zi. Dezamagita de faptul ca ai incalcat una dintre regulile "sfinte" ale dietei pe care o tii, te resemnezi apoi si alegi gustari care iti pun in pericol nu doar silueta, ci si sanatatea, mai ales daca le consumi des.

Chiar daca pe moment te consolezi cu gandul ca este vorba doar despre o mica abatere si maine iti vei relua regimul de alimentatie dietetic, faptul ca nu poti renunta la gustarile pline de grasimi sau zahar demonstreaza ca oricand poti cadea din nou prada acestor tentatii culinare.

Potrivit site-ului Diet-Blog.com,  fiecare dintre noi are nevoi de alimentatie diferite. In timp ce unele persoane prefera sa se rezume la trei mese pe zi, fara a suferi de foame in restul zilei, altele au transformat "rontaitul" intr-un mod de viata.

Asa cum precizeaza site-ul mentionat, expertii in domeniul nutritiei au cazut de acord ca gustarile nu aduc niciun prejudiciu siluetei noastre, daca sunt alese in conformitate cu necesitatile nutritionale ale organismului. O gustare trebuie sa fie in primul rand sanatoasa, hranitoare si abia apoi hipocalorica. Pe de alta parte, este preferabil sa alegi gustari satioase, decat sa mananci ceva redus caloric si sa ti se faca din nou foame peste doua ore.

Chiar daca il privesti ca pe un dusman, aratandu-te suspicioasa cu privire la beneficiile sale, "rontaitul" intre mese nu este neaparat contraindicat.

Conform site-ului Aarp.org, gustarile echilibreaza nivelul de energie al organismului si pot fi integrate intr-un regim de alimentatie sanatos, fara excese. In plus, daca te vei limita la doar 250 de calorii pe gustare, nu iti vei pune in pericol silueta si vei reduce in mod firesc aportul de calorii consumat la urmatoarea masa. Iti oferim cateva idei de gustari delicioase si sanatoase, pe care le poti alege in functie de preferintele tale:

Gustari dulci

Adori ciocolata sau inghetata? In loc sa alegi variantele fara zahar, dar care contin numerosi aditivi, prepara-ti singura o salata de fructe garnisita cu putin praf de scortisoara sau cu frisca naturala, degresata, mananca bucati mici de fructe uscate sau un iaurt dietetic, amestecat cu o lingurita de miere.

Daca nu ai probleme cu greutatea, insa doresti sa te hranesti sanatos, poti prepara mici fursecuri sau tarte in casa, cu faina integrala si indulcitori, adaugandu-le bucati de fructe aromate, cum sunt nectarinele si capsunele sau presara stafide in compozitie. O idee excelenta sunt briosele, coapte la tine in bucatarie, care pot fi umplute cu jeleu de fructe, fara zahar.

Gustari sarate

Daca simti nevoia sa "rontai" ceva si nu iti plac sau nu doresti dulciuri, te poti delecta cu o varietate de legume sau seminte, bogate in fibre si vitamine. Opteaza pentru morcovi, telina sau ardei gras, dar si pentru migdale sau nuci.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana4tzk pe 2 Nov 2008, 13:18
    mancare

    eu nu prea am probleme cu mancarea pot sa maninc aproape orice dar ni in exces. este f important sa mancam sanatos

    0
    0

  • gombotel pe 12 Oct 2008, 23:56
    expicatie

    eu am munca de teren si m-am ingarsat 4 kg.,cum se poate asa ceva?

    0
    0

  • blondyx pe 7 Oct 2008, 00:33
    mancare

    eu nu am probleme cu mancarea,pot manca orice,nu pun in kg exagerat,cat sa ma mentin.e adev.,e important sa mananci fructe,legume!!

    0
    0

  • teodoru elena pe 1 Oct 2008, 10:59
    gustari sanatoase

    este f important sa mincam sanatos

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod