Ai grijă ce mănânci: Lista fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide

Reziduuri toxice, asociate problemelor de creştere la copii şi care pot declanșa cancerul, au fost depistate în cazul a două treimi din fructele şi legumele testate.

Reziduuri toxice, asociate problemelor de creştere la copii şi care pot declanșa cancerul, au fost depistate în cazul a două treimi din fructele şi legumele testate.

Unul dintre motivele principale pentru care mâncăm produse organice este acela de a evita substanţele chimice utilizate pentru producerea hranei. Pesticidele sunt asociate problemelor de creştere la copii şi pot acţiona ca agenţi cancerigeni sau afecta sistemul endocrin.

Noi vă spunem să mâncaţi fructe şi legume, dar, ştiind care sunt cele care au o concentraţie mai mare de pesticide, puteţi opta pentru variantele organice, dacă sunt disponibile sau vi le permiteţi sau puteţi să folosiţi lista produselor curateSonya Lunder
Pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere, organizaţia Environmental Working Group (EWG) a publicat o listă a celor mai contaminate produse, relatează Huffington Post, citat de agenția Mediafax.

Folosind informaţiile puse la dispoziţie de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate în 48 de fructe şi legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor şi legumelor ce conţin pesticide.

Reziduri de pesticide au fost depistate în cazul a două treimi din fructele şi legumele testate, merele fiind în fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv.

"Premiza este că oamenii nu vor să mănânce pesticide împreună cu fructe şi legume.
De aceea continuăm să le spunem cumpărătorilor despre produsele chimice folosite în agricultură şi care apar în fructe şi legume, pentru a le da posibilitatea să mănânce sănătos"
, a declarat Ken Cook, preşedintele şi cofondatorul EWG.

Cei care critică organizaţia neguvernamentală EWG se tem că lista  fructelor şi legumelor contaminate va determina consumatorii să nu mai cumpere aceste produse. Lista produselor curate, care cuprinde produsele ce nu conţin pesticide, poate influenţa deciziile luate la cumpărături.

"Noi vă spunem să mâncaţi fructe şi legume, dar, ştiind care sunt cele care au o concentraţie mai mare de pesticide, puteţi opta pentru variantele organice, dacă sunt disponibile sau vi le permiteţi sau puteţi să folosiţi lista produselor curate", a explicat Sonya Lunder, analist în cadrul EWG.


Descoperă în paginile următoare topul celor 12 fructe şi legume care conţin concentraţii mai mari de pesticide!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod