Află care este cauza mâncatului în exces

Nu-i așa că ți s-a întâmplat să spui: aș putea mânca la nesfârșit cartofi prăjiți!?... Crezi că există dependență de cartofii prăjiți? Este corect să afirmăm că aceștia au în compoziția lor substanțe care creează dependența. Andreea Stroe, realizatoarea emisiunii News Magazine- Antena 3 a scris pe blogul său despre studiul realizat de cercetătorii Universității din Michigan (SUA) care argumentează de ce ciocolata, pizza și cartofii prăjiți creează dependență.

Adesea în discuțiile despre alimentația noastră apare un cuvânt nou: procesat. Da, în prezent cele mai multe alimente sunt intens procesate în special pentru gust. Însă, un aspect important este faptul că acestea au în componența lor substanțe care creează dependența. Studiile anterioare realizate pe animale au demonstrat că produsele intens procesate, cele cu grăsimi adăugate sau carbohidrați rafinați, precum făina albă sau zahărul, sunt cele care pot dezvolta ideea de mâncat în exces.

Din studiile medicale realizate pe oameni, rezultă că anumite persoane devin dependente atunci când substanța este aliment. Dacă alegem să mâncăm orez brun sau somon, dependența dispare pentru că alimentele sunt neprocesate.

Toate detaliile acestui studiu el găsiți aici: http://andreeastroe.ro/mancarea-din-care-nu-te-poti-opri-esti-dependent/.

În fiecare sâmbătă și duminică începând cu ora 10.00 la Antena 3, Andreea Stroe deschide weekendul de știri alături de invitații săi la News Magazine.

De curând, Andreea s-a lansat în blogosfera românească, unde pe www.andreeastroe.ro a creat un concept unic: Agrilife&Agristyle, adică mâncare sănătoasă, bio, businessuri din agricultură care ne schimbă viața, stilul românesc bazat pe motivele populare și, de fapt, tot ce înseamnă adn-ul nostru de români. Andreea Stroe semnează articole în Jurnalul Național, iar pe social media poate fi găsită aici: https://www.facebook.com/stroe.andreea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod