Adevarul despre suplimentele pentru marirea sanilor

Au aparut in ultima vreme o serie de anunturi si reclame care promoveaza diverse suplimente nutritionale ce ar ajuta la marirea "naturala" in volum a sanilor. Promotorii acestor produse sustin ca ingredientele active folosite sunt extrase din plante, ca ele produc o crestere reala a tesutului glandei mamare si, mai mult decat atat, sanii vor deveni mai fermi si mai sanatosi.

Care este, de fapt, adevarul despre aceste suplimente?

In general suplimentele pentru marirea sanilor au la baza o serie de plante care contin compusi cu activitate similara cu cea a hormonilor. Unul dintre cele mai folosite ingrediente este serenoa repens, o planta folosita uzual in tratamentul prostatelor benign marite, la barbati. S-a observat ca aceasta planta, prin metabolizare, conduce la cresterea in volum a glandei mamare, insa efectele sale asupra sanatatii generale a femeii nu sunt elucidate inca. Se pare ca efectul de augmentare a sanilor este mai clar daca aceasta planta se mai asociaza si cu anason dulce si Trigonella foenum-graecum, seminte de marar, ulei de marar, tinctura de seminte de marar sau iedera.

In ceea ce priveste studiile clinice referitoare la efectele adverse ale acestor plante asupra organismului, acestea nu sunt, din pacate, prea numeroase. In cele mai multe cazuri, producatorii de creme sau pastile care pretind ca ar mari circumferinta bustului sustin ca au verificat efectele adverse ale acestor produse si ca acestea pot fi folosite fara riscuri.

Suplimente pentru marirea sanilor: Un lucru e sigur

In jurnalele medicale nu exista publicate studii care sa sustina aceste afirmatii comerciale. S-a demonstrat insa experimental faptul ca, prin hranirea cobailor femele timp de 10 zile cu seminte de anason dulce, s-a observat o crestere in greutate a glandelor mamare ale acestor iar daca dozele au fost crescute, cresterea a avut loc la nivelul uterului.

Este bine stiut insa faptul ca o expunere excesiva la hormoni de tipul estrogenilor favorizeaza aparitia neoplasmelor. Asadar, nu este cunoscut daca aceste produse, administrate la dozele recomandate promoveaza cresterea tesutului endometrial sau, de fapt, creste incidenta aparitiei cancerului mamar sau endometrial. In acest sens, femeile care sufera de endometrioza, afectiuni ale colecistului, chisturi mamare sau femeile insarcinate, cele care alapteaza, iau contraceptive orale sau fac terapii de substitutie hormonala sunt cele mai expuse la aceste riscuri.

Verdictul?

Pana cand studiile clinice vor examina care sunt implicatiile administrarii acestor produse pe diverse perioade de timp, aceste suplimente de marire a sanilor trebuie evitate.
 

Comentariile 2601-2641 din 2641

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mia_seo pe 25 Feb 2009, 17:35
    marirea sanilor

    Sustin faptul ca fiecare femeie reactioneaza diferit, o data ce foloseste astfel de suplimente sau alte produse pentru marirea sanilor. Eu am prietene care au folosit produse gen Perfect Woman(http://perfect-woman.ro) sau Bosom Plus(http://bosomplus.ro) si au fost extrem de multumite.

    0
    0

  • otilia pe 25 Feb 2009, 11:51
    probleme?

    Ciao!Sunt in mare dilema dupa ce am citit afirmatiile voastre.La unele (putine) suplimentele au avut efect, la altele (mai multe) - niciun efect.Intrebarea mea e pentru cele care nu au fost multumite de rezultatele asteptate:au aparut reactii adeverse?Mi-as comanda si eu o crema breast active.Daca nu obtin ce-mi doresc, am pierdut bani.Dar nu as risca sa o ia razna organismul.Atat vreau sa stiu:au aparut probleme la vreuna din voi?Astept sa-mi raspundeti.Va multumesc.

    0
    0

  • Rami pe 22 Feb 2009, 15:39
    breast plus

    cel putin in cazul meu nu a avut nici un efect... am dat o gramada de bani degeaba, si in plus mi-am dat seama ca de fapt este o inselaciune cand am vazut acelasi produs, cu aceleasi asa-zise ingrediente dar sub alta denumire, nu mai stiu exact care, nici macar cutia nu s-au obosit sa o schimbe! Am zis ca o sa incerc si Divine, pentru ca din cate stiu eu Daciaplant e o firma serioasa. Sper sa nu fiu dezamagita din nou.

    0
    0

  • mihaela pe 21 Feb 2009, 20:50
    breast+

    si eu am facut comanda, sper sa aiba rezultate

    0
    0

  • eella pe 22 Ian 2009, 15:33
    produse..rezultate sau dezamagiri?

    da-ntradevar...oare ce legatura are fumatul cu sanii? aveam niste sani mari si fumosi...adevarul e ca eram si mult mai grasutza...am slabit foarte mult de la marimea de 38 acum pot sa port si 32 dar 34 imi vine mai comod :P este o tortura totusi ce ni se intampla...la tv, in reviste pe orice site'uri am intra numai poze cu femei...poze cu sani mari....ce ar trebui sa facem noi cele care nu avem asa sani mari, sa ne aruncam de pe bloc? eu am avut sanii mari si sincer imi placea sportul dar eram mereu complexata de felul in care se uitau baietii la mine cand faceam miscare...ma deranjau cum sareau in loc sa stea lipiti...iar acum ca nu-i mai am...parca nici asa nu e bine, de fapt suntem manipulate de producatori si de comercianti...am citit toate comentariile voastre si sincer am gasit multe pareri sincere...pline de dureri si frustrari datorate sanilor mici...pareri si dureri in care ma regasesc...apoi am gasit si cateva comenturi venite de la persoane care cat ca nu ti-ar baga peste gat cu forta un anumit produs...eu nu stiu ce sa mai cred...atat durere ..pt ce..?si-apoi sunt de acord ca daca ar exista remedii naturiste sau mai stiu eu ce pastile...atunci de ce nu ar opta si vedetele pt ele... iar ALYNKA mai lasa-ne cu reclamele tale...esti prea insistenta...te-nteleg cu sigurantza esti f bine platita ca sa faci ce faci...dar nu-ti dai seama cata durere aduce dupa ea o dezamagire...si sunt mii de femei care gusta dezamagirea...eu cred ca ma apuc de tinctura de marar...si din suflet am sa va anunt ce si cum evolueaza...pt ca numai cu sinceritate ne putem ajuta una pe alta...haideti sa lasam vrajelile de-o parte ;) va pup si sper sa ne vedem mai frumoase asa cum suntem... unice si deosebite, v-am pupat aveti grija de voi!

    1
    0

  • Roxana pe 18 Ian 2009, 15:33
    marirea sanilor

    chiar sunt curioasa daca ar functiona...am 19 ani,1.78 inaltzime,60 de kg shi port marimea 75 B...recunosc ca i-as vrea mai mari,dar nu shtiu ce metoda sa folosesc:(

    0
    0

  • iulia pe 10 Ian 2009, 22:50
    super cool

    eu am folosit produsele bio-bust, am luat nr de pastile pt cea mai mica marime, mi-a fost teama sa iau doza mai mare. nu am ce sa reprosez, au fost super bune, nu stiu de ce la alte pers nu functioneaza. eu am vazut reclama intr-un supliment de la un ziar, am vazut si am dat comanda. chiar m-ar interesa sa le mai iau inca o data, dar nu mai gasesc. dk poate sa-mi rasp. si mie cineva. please

    0
    0

  • raluca pe 26 Dec 2008, 12:31
    cresterea sanilor

    eu nu cred ca exista ceva naturist pentru cresterea sanilor..am luat DIVINe si rezultatul ZERO..asa ca cea ma buna medoda de marire a sanilor sunt silicoanele..nu cred ca exista ceva natural pentru cresterea sanilor..:(:(:(

    0
    0

  • cezara pe 20 Dec 2008, 16:17
    breast active

    Salutare,fetelor! Am incercat si eu crema breast active timp de trei luni. Rezultatul?ZERO! Sanii mei sunt la fel de mici :(( Acum sunt convinsa ca doar siliconul ajuta... Poate intr-o zi voi avea curaj sa imi fac aceasta operatie.

    0
    0

  • maria pe 18 Dec 2008, 15:22
    breast +

    am luat timp de 5 luni breast+ si nici cea mai mica schimbate., mi sa spus ca doar 80 la 100 din cazuri da rezultate.Oare asa sa fie?

    0
    0

  • geo pe 14 Dec 2008, 02:36
    breast+

    eu una nush ce sa mai cred...am doar 20 ani si ca toate fetele cu sanii mici imi doresc sa mi-i maresc..dar cum????am citit intr-o seara pe net de breast+ eram asa incantata kiar am dat comanda....dar dupa ce am vb cu prietenul mei si matusa mea aveam dubii deoarece prietenul meu crede ca pastilele astea sunt la fel ca proteinele care le iei la sala...iti cresc muschii si dupa ce renunti sa le mai iei se lasa,la fel si in cazul sanilor...apoi daca pastilele ar da rezultate sigure de ce toate vedetele in lok sa-si bage silicoane care sunt asa riscante nu a recurs la un astfel de tratament??? sunt mii si mii de intrbari,zilele astea tre sa-mi vina paketul de breast + sa-l ridic de la posta si nush ce sa fac,mi-e frik...ma poate ajuta cineva se lasa sanii sau nu daca renunt sa le mai folosesc dupa un timp???

    0
    0

  • luciaas pe 11 Dec 2008, 23:00
    ciudat

    ne raspunde si noua cineva? exista tratament naturist pentru cresterea sanilor? iau Breast de 1 luna si...nimic. sunt complexata la 45 kg, 1,72 si fara sani...sincer as vrea chiar sa platesc pentru raspunsul corect.....se pare insa ca noi vorbim si...vorbim... cat de nociv este Breast? fac cancer daca il folosesc? si mai am intrebari...

    0
    0

  • dea pe 7 Dec 2008, 16:00
    marirea sanilor

    cred ca chestia asta cu medicamentele nu prea tine.. adica nu cred ca poti ajunge la cine stie ce rezultat. si eu vreau sa am sani mai mari si cred ca solutia pe care o voi alege vor fi implanturi cu silicon. macar cu astea stii ca ii ai cat de mari vrei si ca nu iti dereglezi organismul.

    0
    0

  • carmen pe 26 Nov 2008, 13:35
    sani frumosi

    in cazul meu, Breast+ a functionat perfect. Incercasem inainte si breast succes care pe langa faptul ca a fost mai scump, nu a avut rezultatele promise. Cu Breast+ sanii mi-au crescut cam cu jumatate de cupa, sa nu mai vorbim de faptul ca acum sunt mult mai fermi si mai rotunzi. Merita incercat, parearea mea.

    0
    0

  • miky pe 24 Nov 2008, 17:54
    breastactiv

    am facut si eu tratament trei luni de zile cu breast activ.....si pastile si ulei si nu vreau sa dezamagesc dar nu a dat nici un rezultat.de o luna am terminat tratamentul si deja am inceput sa iau proportii....sa nu credeti ca ca sunt o mancacioasa din contra sunt foarte atenta cu ceea ce mananc si mai fac si sport at cand am timp.........asa ca aveti grija fetelor

    0
    0

  • mona pe 18 Nov 2008, 18:17
    biobust

    Salut,si eu am urmat tratamentul cu biobust pentru 40zile,dar nu am avut nici un rezultat concret,adica sanii mei au ramas exact la acceasi dimensiuni.nu stiu dar acesti oameni care isi fac atata reclama ,nu se gandesc ca ne ofera sperante fara sanse,si cine stie poate ne mai si imbolnavim de ceva.am 23 ani sunt casatorita,de 1an,sotul este multumit de cum, arat insa eu nu,bustul meu are 83cm,insa imi doresc mai mult.Sunt nevoita sa port mereu sutien,sunt foarte compexata de acest lucru,nu ma simpt atragatoare.Mersi,si va rog spuneti-mi si mie ce as putea folosi...exista oare ceva care sa ne satisfaca dorinta?

    0
    0

  • Mirunaa pe 10 Nov 2008, 22:41
    CUM SA`MI MARESC SANII

    as vrea ji eu un tratament pt arirea sanilor mi`ai putea spune care este mai bun dar fara traume dupaia......cancer la san sau altelea[:P]

    0
    0

  • me pe 27 Oct 2008, 23:35
    marirea sanilor

    Fiecare persoana este diferita.Se poate intampla ca un tratament pentru cresterea sanilor sa functioneze la unele dintre noi si altele nu.Eu iau acum DIVINE.Sincer nu am facut tratamentul cum trebuie, am mai sarit niste doze,nici nu mi-au crescut sanii doar ii simt mai plini.Tratamentul trebuie tinut 6 luni. Cred ca este foarte importanta si gandirea pozitiva cand facem astfel de tratamente.

    0
    0

  • mya pe 23 Oct 2008, 11:15
    secretul meu

    complexul sanilor mici m-a marcat pana anul asta cand am fost la un pas sa-mi fac operatie chirurgicala, dar ma bucur din suflet ca nu am facut-o fiindca sunt atatea riscuri. eu am reusit sa-mi maresc sanii asa cum nu credeam niciodata ca se poate, cu breast plus. le-am luat 3 luni d zile si rezultatul chiar se vede, eu una sunt foarte multumita. nu vreau sa-i fac reclama dar in cazul meu chiar a dat rezultate, sper din suflet ca ele sa fie si permanente:).

    0
    0

  • jasmine80 pe 15 Sep 2008, 20:09
    marirea sanilor

    Cu ceva timp in urma am comandat si eu BioBust pentru un tratament de 60 de zile pe care am platit aproape 200 RON. Efectul a fost egal cu zero... M-am umplut numai de nervi ca am putut fi pacalita in felul acesta. Complexele referitoare la volumul sanilor mei ma fac sa-mi doresc atat de mult ca unele mesaje citite aici sa fie adevarate! Am indoieli, gandindu-ma ca poate cineva isi face aici reclama mascata. Daca as fi convinsa intr-adevar ca tratamentul mentionat de Alynka a fost folosit de persoane obisnuite si a functionat pentru acestea, nu as mai sta pe ganduri...

    0
    0

  • Alina pe 13 Sep 2008, 12:16
    referitor la BioBust

    Mihaela are dreptate in privinta tratamnetului pentru marirea sanilor, sub aceasta denumire scrisa ca titlu. Am luat si eu trei luni si foarte putin se vad modificarile, nici de cum fata de ce scria acolo...

    0
    0

  • corina pe 4 Sep 2008, 16:40
    marire sani

    de la ce varsta e recomandat sa se inceapa un tratament pentru marire de sani si care ar fi cel mai bun?

    0
    0

  • alynka pe 30 Aug 2008, 02:06
    continuare

    in cazul in care aveti intrebari despre acest tratament --- adresa mea este: alinamacra@yahoo.com

    0
    0

  • Alynka pe 30 Aug 2008, 02:02
    marirea sanilor

    acum ceva timp eram complexata datorita faptului ca aveam sanii mai mici decat marea majoritate a femeilor. insa acum sunt multumita si incantata de cum arat ! cum?? BREAST SUCCESS ESTE RASPUNSUL ! -- de ce?? ACEST TRATAMENT ESTE EFICIENT, NU ARE REACTII ADVERSE SI NU DAUNEAZA IN NICI UN FEL CORPULUI DVS. PENTRU CA AM INDRAZNIT sa i-au aceste pastile chiar daca sotul meu mi-a spus ca el nu vrea sa imi i-au aceste pastile. === am riscat dar am castigat!!! === acum sunt mandra de cum arat si sotul meu este foarte incantat de schimbare! inca mai i-au aceste pastile dar si vand pentru ca si alte femei sa se bucure la fel ca si mine de schimbarea in bine oferita de acest tratament pentru marirea sanilor. Nu exista femeie care sa nu isi doreasca sa arate si mai bine! si nu uitati ca: IMPLANTURILE DE SILICON prezinta un mare risc dar si recompensele sunt pe masura ( ASTA DOAR PENTRU CEVA TIMP ). Totusi, riscul asociat interventiei chirurgicale de implanturile mamare de silicon este enorm. Implanturile mamare de silicon reprezinta o metoda de marire a sanilor foarte periculoasa deoarece va expuneti corpul unei interventii chirurgicale, si introduceti in corpul dumneavoastra un material strain care poate sa cauzeze boli care va pot pune viata in pericol, incluzand cancerul, deficienta imuna si alte afectiuni epuizante pentru dumneavoastra. ==

    0
    0

  • lili pe 4 Aug 2008, 17:23
    cresterea sanilor

    eu zic ca merita macar sa incercam sa facem ceva ,daca nu incercam nu avem ce castiga!!!

    0
    0

  • mihaela pe 26 Iun 2008, 16:14
    nu ajuta nici BioBust

    Imi amintesc ca am dat o gramada de bani pe pastile si ca am tinut in mare secret acest lucru :)), dar nu a ajutat cu nimic. Am luat doua luni , dar sanii nu au crescut cu nimic in plus fata de cum erau......

    0
    0

  • mihaela pe 23 Iun 2008, 17:18
    pastile pt marirea sanilor

    si eu as dori ceva dar nu neaparat pt marire ci pt fermitate si ridicare a sanilor. am vazut pe net BREAST SUCCES dar nu stiu ce sa crec pt ca sotul meu nu are incredere soi eu nici atat ,daca ar existe asa ceva atunci nu si-ar mai baga nimeni silicoane, nu?????????? am 24 de ani si la 20 de ani aveam niste sani de invidiat dar cum am slabit si m-am ingrasat si tot asa,mi sau lasat si ......................nu imi place

    0
    0

  • Nutza pe 9 Iun 2008, 18:03
    nu ajuta physioBust

    eu iau de paroape o luna jumate physioBust si nu am vazut nici o diferenta...am sa le iau pana le termin.Am incercat si cu tinctura de marar 4 zile...si mancam de nu ma mai vedeam satula,asa k am renutat la el,vreau ceva kre sa nu ma ingrase ci sama ajute la fermitatea saniilor...astept orice informatie,va multumesc!

    0
    0

  • dana pe 6 Iun 2008, 18:03
    marirea sanilor

    sincer e ushor sa vb knd ai un piep voluptos si cel d lanaga tine nu simte doar coastele tale dar knd esti pusa in situatia de a avea complexe fatza de corpul tau ai fi in stare sa faci orice pt putina bucurie si admiratie fatza de bustul tau...in orice caz silicoanele raman cea mai sigura medota de ati mari sanii

    0
    0

  • denisia pe 15 Mai 2008, 12:04
    sani

    de unde as pute sa fac rost de PHYSIOBUST? va rog mult,vreau sa scap de obsesia de sani prea mici

    0
    0

  • Alynka pe 7 Mai 2008, 21:38
    continuare

    am uitat sa precizez ca acest tratament este o combinatie intre 13 plante naturale. --- implanturile au facut destul rau multor femei si sa nu uitam ca si costa destul de mult! acum puteti sa va indeplniti unul din visele pe care le aveti la un pret cu mult mai mic si fara reactii adverse!

    0
    0

  • Alynka pe 7 Mai 2008, 21:31
    marirea sanilor

    buna fetelor ! ma adresez celor ce isi doresc sani mai mari... pot sa aduc la comanda tratament pentru marirea sanilor. acest tratament l-am facut si inca continui sa i-au pastile si da pot spune ca acum ma simt foarte bine ..nu mai am dureri si normal ca mi-a crescut si increderea in mine (inainte sufeream din cauza problemelor hormonale aveam foarte multi noduli durerosi) ACEST TRATAMENT CHIAR FUNCTIONEAZA! FETELE INTERESATE SUNT RUGATE SA IMI SCRIE PE ADRESA --- alinamacra@yahoo.com

    0
    0

  • loredana pe 1 Mai 2008, 15:47
    marirea sanilor

    cea mai importanta e sanatatea, si eu imi doresc foarte mult sa reusesc o marire a sanilor dar fara efecte adverse ca altfel nu ma mai pot bucura de ei, si ce folos

    0
    0

  • sorina florin pe 26 Apr 2008, 18:04
    cresterea sanilor

    eu am folosit foarte multe suplimente si efectele sunt totusi vizibile putin dar am si cateva reactii adverse care posibil sa fie din cauza ovarelor poli chistice nu sunt inca sigura trebuie sa consult un medic .

    0
    0

  • Andrei pe 19 Apr 2008, 14:09
    marirea sanilor

    Ideea e ca toate suplimentele acestea pentru marirea sanilor determina o hipersecretie de hormoni feminini. Fiecare femeie are anumite nivele de hormoni, unii in limita normala , altii cu mult peste limita si altii aproape absenti. Cand se introduc plante cu efecte de stimulare a hormonilor se pot genera disfunctii si mai mari, unele care se manifesta imediat (cresterea sanilor, uterului cum se arata si in experimentul de mai sus) si altele mai tarziu (cancer la nivelul sanilor, uterului si nu numai). La inceput ar trebui sa se incerce reglarea acestor hormoni printr-un tratament cu plante medicinale (naturist) si dupa sa se incerce alte plante medicinale care determina o hipersecretie de hormoni feminini. Marar, respectiv semintele acestuia este un puternic stimulator pentru secretia de hormoni feminini. De curiozitate cumparati de la Plafar o cutie cu seminte de marar (de la Daciaplant de preferinta) si vedeti actiunile interne ale acestuia si in ce afectiuni este recomandat.

    0
    0

  • adina pe 15 Apr 2008, 12:37
    marirea sanilor

    Eu am inceput sa iau physiobust si sunt multumita pana acum de rezultate. Nu cred ca sunt tratamente minune si nici ca merg la toata lumea, dar daca nu fac nici rau de ce sa nu incerci.

    0
    0

  • diana pe 10 Apr 2008, 00:50
    marirea sanilor

    Stimata doamna, Lygia Alexandrescu, cu tot respectul, daca stiti ca, inca nu sunt prea numeroase studiile despre aceste suplimente alimentare cu pretentia de a creste sanii in volum, exact ca la perioada pubertaitii, daca stiti precis ca nu se cunosc efectele pe termen lung a acestor pastile, cum de puteti sa hotarati dvs. ca acesta este ADEVARUL despre suplimentele pt.marirea sanilor. As fi avut mai multa consideratie pt. o parere care ar veni din partea unui medic de specialitate sau, macar, un medic, nu de la lector univ.Drd. in educatie fizica si sport. Atata timp cat nu se cunosc efectele negative sau pozitive dupa un anumit timp, ci doar se presupun, pot fi oricare adevarate;pot fi mai multe adevaruri, care, oricum sunt relative. Inca nu am auzit ca cineva sa se imbolnaveasca de la suplimente alimentare pe baza de plante. Iar, cand spuneti ca "promoterii acestor produse sustin ca ingredientele active folosite sunt extrase din plante", foarte elegant, cred ca sugerati ca, de fapt, numai sustin... Nu cred ca firmele producatoare a acestor produse nu au un verdict din partea unei comisii care a dezbatut problema aceasta si a hotarat ca pot iesi pe piata.Pana in prezent, tratamentele naturiste si suplimentele alimentare pe baza de plante nu au facut rau nimanui; sunt ca apa sfintita:daca nu-ti fac bine, rau, nu-ti fac! Surpriza: si eu le incerc tocmai acum, in aceasta perioada;le iau aprox.de o luna si, deja am rezultate.

    0
    0

  • alexia pe 6 Apr 2008, 17:45
    sanatate sau frumusete?

    Cand toti barbatii se uita dupa sanii mari ce faci? ce alegi? Sa fii oare naturala....si fara sani sau sa iti risti sanatatea dar barbatul vietii tale nu se mai satura sa te privesca? Nu stiu....deocamdata sanatatea primeaza...dar sincer tanjesc dupa imaginea creata cu ajutorul bisturiului sau tratamentelor naturiste...

    0
    0

  • fechete oana pe 30 Mar 2008, 21:19
    marirea sanilor

    eu as incerca sincera cele cu ulei si tinctura de marar

    0
    0

  • teodora pe 23 Mar 2008, 15:44
    cresterea sanilor

    eu kred k orice merita incerkat nu iti poti da ku parerea dak nu inerci sa vezi dak va da rezultate bune sat nu

    0
    0

  • adela pe 17 Mar 2008, 15:53
    cresterea sanilor

    sincer si eu as incerca un tratament pt cresterea sanilor dar mi-e frica pt urmari am 26 de ani, vreau sa fac si un copil dar mai mult as vrea p. sotul meu nu-mi zice nimic dar simt eu ca ar vrea si el nu stiu ce sa fac dati-mi un sfat multumesc

    1
    0
Pagina « 48 49 50 51 52 53 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod