9 variante pentru un mic dejun gustos cu ovăz

Nu mai știi ce opțiuni să alegi la micul dejun și ajungi să renunți în favoarea covrigilor sau a gogoșilor? Încearcă variantele pe bază de fulgi de ovăz propuse de nutriționiști și vei obține un plus de vitamine și minerale, care elimină oboseala și poftele care te pândesc tot mai des.
Clasicii fulgi de ovăz sunt adesea ignorați în favoarea combinațiilor care includ ingrediente exotice, dar să știi că sunt la fel de utili ca întotdeauna pentru a preveni acumularea țesutului adipos și stările de epuizare sau amețeală.

 
Iată ce idei îți propun nutriționiștii pentru un mic dejun original cu ovăz:

 
1. Pâine prăjită light

Dacă nu ai prea mult timp dimineața această rețetă este ideală pentru tine. Nu trebuie decât să alegi 4 felii de pâine, adaugi miere pe fiecare, apoi pui un strat generos de fulgi de ovăz și dai la micounde 2 minute. Vei obține un mic dejun crocant și dulce, care te va ajuta să ocolești gogoșile și alte produse de patiserie.

 
2. Granola cu migdale și chai

În cadrul rețetei de granola cu fulgi de ovăz vei obține un gust deosebit dacă înlocuiești uleiul cu 100ml de chai și completezi amestecul cu fulgi de migdale crocanți. Nu vei regreta micile modificări.

 
3. Terci cu mere și scorțișoară

Ți-e poftă de o plăcintă cu mere dar nu vrei să-ți începi ziua cu un exces de calorii? Savoarea fină, asemănătoare cu a nucilor, pe care o au fulgii de ovăz, combinată cu piure de mere și scorțișoară în cadrul unei noi variante de terci îți va aduce aminte de desertul favorit din copilărie, fără să-ți pericliteze silueta. Pune puțin sirop de arțar pentru a armoniza toate ingredientele.

 
4. Terci răcoritor de vară

Dacă zilele toride îți reduc foarte mult apetitul, dar nu vrei să ai un deficit de vitamine și minerale este cazul să apelezi tot la fulgii de ovăz. Prepară un terci simplu, cu apă și servește-l cu mure, zmeură sau cubulețe de pepene galben.

 
5. Clătite pufoase, cu puține calorii

Poți reduce caloriile chiar dacă îți plac clătitele. Soluția este să pui ovăz în aluat, obținând un gust senzațional.
Nu te vei simți vinovat când le savurezi pentru că vei economisi aproximativ 30% din calorii. Evită siropul de ciocolată sau gemurile și alege feliile de banană și ghimbirul pudră drept topping.

 
6. Parfait cu iaurt, semințe și caise confiate

Dacă preferi un mic dejun rapid poți realiza un parfait în numai 2 minute, punând straturi alternative de iaurt grecesc simplu, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, fulgi de ovăz, caise confiate și puțină nucșoară deasupra. Nu-ți face griji pentru că nu ai fiert ovăzul, fulgii se vor hidrata cu ajutorul iaurtului.

 
7. Piure de morcovi cu ovăz și sirop de agave

Poți include legume chiar la micul dejun dacă alegi această variantă consistentă, cu o culoare intensă. Combină piureul de morcovi cu sirop de agave și fulgi de ovăz, lasă 10 minute, apoi servește garnisit cu migdale crude, nuci macadamia și merișoare.

 
8. Ananas cu ovăz și suc de rodie

Amestecă 7 linguri de fulgi de ovăz cu 200ml de suc de rodie, lasă 10 minute, apoi servește combinat cu felii de ananas și frunze de mentă proaspătă. Te vei simți revigorat, iar doza importantă de antioxidanți pe care o obții te va proteja de efectele nocive ale radicalilor liberi.

 
9. Terci cu parmezan, chimen și brânză cu mucegai

Dacă ești adeptul unei variante sărate la micul dejun nu trebuie să ocolești fulgii de ovăz. Pot fi integrați foarte ușor în cadrul unei rețete cu o savoare aparte, care te va face să te gândești de două ori înainte de a alege chips-uri sau alune prăjite.
Prepară un terci rapid cu apă și fulgi de ovăz, adăugând puțin piper roz, semințe de chimen, piper cayenne și sare de mare. După aceea amestecă terciul cu parmezan ras și brânză cu mucegai și servește presărat cu oregano.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod