9 idei pentru gustări de vară apreciate de copii

Nu mai știi ce gustări să le pregătești copiilor pentru a-i încuraja să aibă o alimentație sănătoasă inclusiv în zielele lungi și călduroase? Descoperă ideile simple care îi atrag pe cei mici și te scutesc de mult timp petrecut în bucătărie.
Când vine vorba de gustări nu este deloc o idee bună să apelezi des la chips-uri, covrigei, alune prăjite sau prăjiturele. Precis copiii nu le vor refuza, dar aceste opțiuni pot cauza probleme cu greutatea și tensiunea arterială pe termen lung. Probabil că nu îți este prea ușor nici să-i faci să accepte doar fructele, așa că nutriționiștii ți-au pregătit câteva combinații delicioase, care te vor scuti de mult stres în zilele caniculare. În același timp te vei asigura că doza de vitamine și minerale pe care o primesc cei mici le dă energia de care au nevoie și favorizează dezvoltarea lor armonioasă.

 
Iată ce gustări vor fi foarte apreciate de copii pe timp de vară:

 
1. Iaurt înghețat crocant

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. După aceea pune un strat gros de iaurt grecesc simplu.
Presară mure și felii de căpșuni deasupra, plus ciocolată rasă și câteva frunze de mentă. Dă la congelator până când se întărește complet. Rupe iaurtul în bucăți când îl servești copiilor și vor fi încântați să redescopere savoarea lui. Faceți un concurs pentru a vedea cine mănâncă iaurtul crocant primul. Va deveni lichid în cel mult 10 minute la temperatura camerei.

 
2. Mini-tortilla cu pesto și friptură de curcan

Cumpără o tortilla din făină integrală. Întinde o lingură de sos pesto pe ea, apoi adaugă 2-3 felii de șuncă de curcan. Rulează și taie felii subțiri, pe care le vei fixa cu scobitori. Va fi o gustare consistentă pentru a le da un plus de energie celor mici.

 
3. O tavă cu legume crocante, tăiate fin

La începutul săptămânii este util să încerci și să creezi o tavă plină de culori tăind diferite legume precum ardei grași, roșii cherry, broccoli, salată verde și frunze de spanac, pe care să le stropești cu suc de lămâie. Presară turmeric sau ghimbir pudră deasupra și scoate tava de la frigider numai când copilul îți spune că îi este foame.
În acest mod nu va avea ocazia să respingă legumele dinainte și cresc șansele să guste din ce ai pregătit.

 
4. Acadele înghețate din pepene verde

Taie miezul de pepene cubulețe, apoi înfige-l pe fiecare într-un băț de acadea și pune puțină miere sau caramel. Dă la congelator și servește acadelele irezistibile când copilul îți spune că vrea ceva dulce.

 
5. Kebab în stil caprese

Folosește bețe pentru frigărui pentru a pune felii de roșie, bucăți de mozarella și busuioc, presărând puțină sare de mare și piper roz. Aceste gustări vor fi mult mai atractive decât un sandviș sau alte opțiuni similare.

 
6. Înghețată de banane

Congelează bucăți de banane, apoi mixează-le cu blenderul până când au o textură similară cu înghețata. Poți adăuga și unt de arahide sau mure pentru a schimba puțin culoarea.

 
7. Nachos din mere

Taie un măr mare felii și aranjează-le pe o farfurie rotundă. Încălzește unt de arahide timp de 1 minut la microunde, apoi pune-l peste mere.
Continuă cu un strat generos de miez de nucă de cocos neîndulcit și ciocolată rasă.

 
8. Humus la cupă

Alege cupe speciale pentru înghețată și umple-le pe jumătate cu humus. În continuare pune bețigașe de legume, de exemplu morcovi, țelină, ardei gras, dovlecel, castravete sau vânătă.

 
9. Kiwi înghețat cu mozarella și oregano

Taie un fruct de kiwi felii, apoi dă-l la congelator într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Servește după aceea cu brânză mozarella, parmezan ras, oregano și puțin busuioc.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod